<![CDATA[]]>

Vem blir årets Företagerska?

Camilla Björkman

Publicerades: 26 januari, 2011

Nominera dig själv eller någon annan kvinna som driver eget till Beautiful Business Award 2012 – senast den sista oktober. I år var det Helena Casserlöv-Kvist med företaget Meritmind som blev årets företagerska och Catharina Tavakolinia på Kavat Vård Årets Tjänsteutvecklare.

Beautiful Business Award 2012 är en nationell tävling som lyfter fram företagarkvinnor som förebilder. Den 31 oktober är sista chansen att nominera dig eller någon du känner HÄR.

Förra året vann Helena Casserlöv-Kvist med företaget Meritmind titeln Årets Företagerska (se bilden ovan).

– Det känns väldigt roligt, jag är stolt, för min egen del och mina medarbetares, jublar hon när Driva Eget når henne efter prisutdelningen.

Meritmind är ett nytt slags konsultföretag som tillhandahåller tjänster inom ekonomiområdet genom att ta det bästa från management-, revisions- och bemanningsvärlden. De spänner på så sätt över flera branscher och erbjuder både projekt, interim och rekrytering.

– Vi har utgått från behoven av kvalificerade ekonomitjänster och hjälper våra kunder oavsett om de behöver förändra, behöver en tillfällig chef eller specialist eller ska anställa, säger Helena Casserlöv-Kvist.

Dessutom har hon startat systerföretaget Brightby, som erbjuder uthyrning och rekrytering av erfarna assistenter inom ekonomi och unga ekonomer.

Vad är ditt bästa råd till småföretagare som ännu inte byggt ett stort bolag?
– Jag tycker att man ska fundera över vilket slags företag man vill driva: Ett företag för att försörja sig eller ett företag som ska växa? Vill man det senare måste man lägga tid på att bygga bolaget och då får man ta in medarbetare även om det kostar. I början tog jag själv konsultuppdrag, men ganska snart gick jag över till att driva och utveckla företaget.

Catharina Tavakolinia fick pris som Årets Tjänsteutvecklare. Hon driver företaget Kavat Vård, ett privat vård- och omsorgsföretag med unika profiler utformade för äldre som har rätt att välja boende.

– Att få det här priset känns otroligt, det är värt allt slit. Farmor är inspirationen och nu är cirkeln sluten när jag får skapa den typ av äldreomsorg som hon ville ha, sa hon efter prisutdelningen.

Till Årets Uppstickare valdes Linda Krondahl – HiNation, Jin Moen – Movintofun samt Nadja Hatem och Anuta Sjunghamn – Hatem & Sjunghamn Juristbyrå.

Ett hedersomnämnade fick Amelie Silfverstolpe som ”på ett imponerande sätt förenat det bästa av kommersiell och ideell kompetens genom Volontärbyrån”.

Catharina Tavakolinia med företaget Kavat Vård fick pris som Årets Tjänsteutvecklare 2011.