<![CDATA[Karin Lilja Foto: Privat]]>

4 råd – så växlar du ner din arbetstid

Camilla Björkman

Publicerades: 1 oktober, 2015

Vill du dra ner tempot och arbeta mindre? Du är inte ensam. Karin Lilja är en av de personer som tagit steget och ”downshiftat” sitt liv. Här är hennes bästa tips till dig som vill växla ner.

 Karin Lilja levde ett fartfyllt liv som IT-entreprenör och journalist i Stockholm och Malmö. Men en svår foglossning fick henne att tänka om. I dag har hon vinklat om sitt företag och fått mer tid till att leva.

Karins 4 bästa råd för att växla ner

  • Gör ett aktivt val. Fråga dig själv: Varför vill du starta företag, eller varför driver du ditt företag? Vad är syftet? Kanske vill du jobba mycket. Men om du inte vill det behöver du göra ett aktivt val att förändra något.
  • Håll schemat. Småjobba inte här och där utan bestäm dig för att du till exempel ska jobba mellan 8 och 14. Därefter stänger du av datorn.
  •  Välj rätt bransch. Kanske går det helt enkelt inte att gå ner i arbetstid i den bransch du jobbar i. Fundera då på om du behöver vinkla om din affärsmodell eller göra något annat.
  • Dra nytta av tekniken. Du behöver inte vara hemma eller på kontoret jämt. Mycket klarar du med en surfplatta och en mobil.

Läs mer om downshifting, Karin och hur du drar ner på din arbetstid i pappersupplagan av Driva Eget (nr 6 2015) Prenumerera här!