<![CDATA[Evernote. Foto: Istock]]>

5 planeringsverktyg som underlättar företagarlivet

Emilia Arvidsson

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 9 maj, 2016

Behöver du bättre struktur på planeringen? Vi visar fem verktyg som underlättar din företagarvardag. 

Magdalena Bibik

Magdalena Bibik

Magdalena Bibik är entreprenören och föreläsaren som ofta behöver skifta fokus då hon har parallella projekt igång. Hon planerar och genomför föreläsningar, reser till Irland för arbete med strategisk hälsa på företag, hon är med i en tankesmedja för att leverera idéer och kontakter till Stockholmsmässan i Älvsjö.
En av hennes viktigaste uppgifter för att hålla sin verksamhet igång är att ha stenkoll på sina uppdrag, där planering, idéproduktion och kommunikation är i fokus. För ändamålet finns det många appar att välja emellan, och Bibik delar med sig av sina bästa apptips, och konkreta råd på hur du kan använda dem:

  • Evernote

– Det här är min främsta anteckningsapp. Den fungerar även offline, och synkar med mina andra enheter såsom Ipad och dator. När jag kommer på en idé, lägger jag upp den i Evernote, som lätt kan ses som en textbehandlare, säger Magdalena Bibik.

Så kan du använda den: Appen bygger på anteckningsböcker, du kan till exempel ha en anteckningsbok per kund för att ha ordning på er affärsrelation.


Pris
: 399 kronor per år.

  •  Trello

– Ett visuellt verktyg, där du tydligt ser vilka projekt du arbetar med. Du kan lätt flytta anteckningar och bocka av sådant som är åtgärdat.
Så kan du använda den: Om du har en företagsblogg kan du på ett enkelt sätt anteckna ner framtida inlägg baserat på information som du hittar, till exempel länkar från sidor med innehåll som du vill diskutera i din egen blogg. Det här är din digitala mindmap.
Pris: Gratis eller goldmedlemskap för 40 kr/månad eller 365 kr/år.

  • Basecamp 2

– Det här verktyget är bra när ni är flera som arbetar på samma projekt. Den hjälper till med informationshantering, och att gruppmedlemmarna får den information som behövs, utan tidskrävande mailkonversationer.
Så kan du använda den: I grupper där ni har en gemensam uppgift.
Pris: Gratis.

  • Buffer.

– En app för att sprida innehåll i sociala medier. Det finns ett statistikverktyg som berättar för dig när du har flest läsare och vilka tider på dygnet du ska publicera.
Så kan du använda den: Schemalägg sociala uppdateringar som ska spridas. Då har du också överblicken på vad som fungerar, vilket Buffer rapporterar. I grundutbudet kan du schemalägga för Facebook, Twitter, LinkedIn och G+.
Pris: Gratis. Vill du koppla in flera konton: 80 kr/månad.

  • Swipes

– Appen som gör att du behåller fokus på det du jobbar med just nu och du kan lätt anteckna alla dina uppgifter, men senarelägga sådant som du inte hinner med just nu med ett enkelt ”swipe”. Du kan också tagga dina uppgifter som rör ett uppdrag, för att sedan lätt hitta tillbaka till anteckningen. Den skickar också trevliga meddelanden när du är klar, så den peppar på ett bra sätt.
Så kan du använda den: Som en snabb och enkel att-göra-lista.
Pris: Gratis.]]>