<![CDATA[]]>

Så jobbar du mindre än 40 timmar i veckan

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 11 augusti, 2015

Arbetar du långa dagar? Du är inte ensam. 8 av 10 småföretagare arbetar mer än 40 timmar i veckan visar en ny undersökning. Här är råden som kan få dig att minska arbetstiden!

Att småföretagare jobbar långa dagar är inget nytt men en ny undersökning från Företagarförbundet Fria företagare och Visma visar att hela 79 procent av landets småföretagare jobbar mer än 40 timmar i veckan.

– Ofta beror de långa dagarna på att småföretagare måste sköta många olika funktioner i sitt företag, något som företagare med flera anställda kan delegera. Som småföretagare är det vanligt att man är vd, försäljningsansvarig, marknadsansvarig, ekonomiansvarig och så vidare i en och samma person, säger Mats Assarsson, ordförande för Företagarförbundet Fria Företagare.

De småföretagare i landet som arbetar flest timmar i veckan är de i Norrbotten där 39 procent jobbar mer än 60 timmar i veckan.

Här nedan har Driva Eget sammanställt hur du kan minska arbetstiden i veckan. 

7 snabba tips – Så fördubblar du din effektivitet
Du kan fördubbla din effektivitet – och ändå få tid över. Det hävdar effektivitetskonsulten Anki Bengtsson. Här ger hon sina sju bästa råd för att klara det. 

Prioritera rätt – och få mer gjort
Hugger du snabbt tag i uppgifter bara för att upptäcka att det blir merjobb i slutändan? Då är risken stor att du lider av prekastinering – avbockarsjukan. Läs hur du hantera den här.

8 steg till en superproduktiv vecka
Växla upp, jobba effektivare och få mer tid över till både företag och privatliv. Ta tre minuter och läs dessa åtta enkla tips – och spara flera timmar av din dyrbara tid varje vecka.
Läs mer här!

Nu jobbar de bara 15 timmar i veckan – men tjänar lika mycket
Jobba 15 timmar i veckan i stället för 60 – men tjäna nästan lika mycket som förut. Är det ens möjligt? Absolut, tyckte webbföretagarna Thomas Olofsson och Sven-Anders Bergström i Umeå. I dag har de nått sitt mål. Läs om deras företagsberättelse här.

3 fällor som gör dig mindre effektiv – så skyddar du dig
Rinner din dyrbara tid mellan fingrarna? Experten David Stiernholm delar här med sig av tre vanliga effektivitetsfällor. Så här undviker du dem och vinner tid.