<![CDATA[]]>

"Ska jag ge min kompis provision?"

Redaktionen

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 7 oktober, 2014

Musikern Erik vet inte om han ska ge sin kompis provision eller inte. Vad tycker du? Hjälp honom här.

I denna avdelning på sajten och i tidningen Driva Eget får en läsare berätta om ett dilemma eller en utmaning – och får hjälp av er läsare. Denna gång är det Erik som inte vet hur han ska hantera en kompis som ger honom uppdrag.

Hans dilemma:

Jag driver en enskild firma som musiker och gör spelningar på fester, event, konferenser och annat. Jag fixar en hel del kunder själv men får också via mitt nätverk.

En av dem som brukar hjälpa mig är en kompis. Han har ett stort kontaktnät i eventbranschen och brukar tipsa om mig.

På senare tid har han börjat hinta om att han borde få provision på de jobb han förmedlar (det rör sig om jobb från några tusenlappar och uppåt, jag är inte särskilt välbetald). Kanske skojar han – men jag vet inte hur jag ska hantera det.

Saken är att jag samtidigt hjälpt honom en hel del, till exempel har jag spelat på hans bröllop och även en firmafest han själv ordnade. Jag har också bjudit honom på lunch flera gånger, just för att han förmedlat uppdrag. 

Hur tänker ni andra kring detta?

– Erik

Vad tycker du om Eriks dilemma? Ska man premiera kompisar som förmedlar uppdrag? Hur hanterar man tjänster och gentjänster? Lämna en kommentar här. Ett urval av svaren kommer att publiceras i Driva Eget. Vi kan behöva korta långa svar något.

Vill du ha hjälp med ett dilemma? Mejla camilla@driva-eget.se. Skriv om du vill vara anonym.