<![CDATA[]]>

”Hjälp! Vad ska jag göra åt min stress?”

Redaktionen

Publicerades: 25 februari, 2015

Mångsysslaren Lisbeth har många bollar i luften men mår inte bra av all stress. Samtidigt behöver hon pengarna. Hur ska hon hantera denna ekvation? Hjälp henne här!

I denna avdelning på sajten och i tidningen Driva Eget får en läsare berätta om ett dilemma eller en utmaning – och får hjälp av er läsare. Denna gång är det mångsysslaren Lisbeth som inte vet hur hon ska kunna jobba mindre.

Hennes brev till Driva Eget:

Hej! Jag behöver hjälp med min stress. Jag står inte ut längre. Trots att jag mår dåligt av att jobba så mycket som jag gör vet jag inte vad jag ska göra för att sluta.

Jag driver en webbshop samtidigt som jag konsultar lite åt andra butiker. Dessutom skriver jag en bok då jag fått ett kontrakt med ett litet förlag (vilket jag är SÅ glad över!). Ibland hoppar jag in som anställd i min mammas butik för att dryga ut kassan.

Jag älskar att ha många bollar i luften, men känner samtidigt att jag aldrig gör något annat än att jobba. Som 30 år och singel känner jag att jag vill träffa någon, men hur ska jag lyckas med det när jag aldrig har en sekund över?

Inte bara mår jag själv dåligt av det här, jag märker hur jag börjar slarva och levererar sämre kvalitet till mina kunder. Jag släpar ofta efter med leveranserna som jag sköter själv i webbshoppen – förra veckan hade jag en riktigt förbannad kund som fått vänta för länge på sitt paket. Men även när det rullar på är jag stressad. Jag har nog i allmänhet svårt att hantera stress.

Alla säger att jag ska jobba mindre, men hur ska det gå till när jag knappt kan ta ut en lön på 25 000 kronor, en bra månad? Det kostar att bo ensam. Dessutom har jag ju ingen lön när andra har semester. Det känns som att folk som ger det rådet inte förstår vilket ansvar det är att driva eget företag.

Det är inte alltid så här – ibland kommer lugnare perioder då jag får tillbaka kreativiteten och blir sugen på att dra igång nya saker. Men när det är som värst känns det som att hela världen kommer att gå under.

Ni andra som driver företag, hur gör ni för att få både ekonomin och psyket att gå ihop? Hur ska jag hantera både företaget och stressen som kommer över mig? Hjälp mig!

– Lisbeth

Vad tycker du om Lisbeths dilemma? Hur har du hanterat det här problemet? Lämna en kommentar här. Ett urval av svaren kommer att publiceras i Driva Eget. Vi kan behöva korta långa svar något.

Vill du ha hjälp med ett dilemma? Mejla camilla@driva-eget.se. Skriv om du vill vara anonym.