Få koll direkt om någon försöker kapa ditt företag

Yasemin Bayramoglu

Uppdaterades: 17 april, 2019
Publicerades: 11 april, 2019
Foto av: ADOBE STOCK

Oron för att någon ska kapa företaget växer bland företagare. Men nu kan du få en notis i mobilen så...

Oron för att någon ska kapa företaget växer bland företagare. Men nu kan du få en notis i mobilen så fort det händer något.

Det är Bolagsverket som lagt till en ny notisfunktion i sin app som gör att du direkt får veta om myndigheten tagit emot, handlägger eller avslutar ett ärende.

Du får alltså inte bara veta om till exempel någon obehörig försökt ändra adress eller uppgifter om styrelsen för ditt företag, utan även om din årsredovisning kommit in.

– Det är viktigt att företagare agerar snabbt om de upptäcker ett misstänkt kapningsförsök. För att få ett bättre skydd för företaget rekommenderar vi därför att företagare skaffar appen men också en digital brevlåda för företaget. Då får företagaren både en notis i mobilen och ett mejl så fort vi tagit emot ett ärende. Det gör att de tidigt kan uppmärksamma en eventuell kapning och snabbt kontakta oss för att förhindra registrering av felaktiga uppgifter, säger Joakim Hedström, verksamhetsutvecklare på kundmötesenheten.

Förra året fick Bolagsverket i uppdrag av regeringen att just bli bättre på att motverka företagskapningar. Läs mer om det här.

PST! Du har väl inte missat våra poddar? Lyssna på dem här!

Business Hacks podd