<![CDATA[]]>

Ge företaget en rivstart i höst

Anders Andersson

Publicerades: 27 augusti, 2012

Nu när du börjat jobba efter semestern är det dags att rivstarta företaget inför hösten. Här är en kom ihåg-lista över enkla åtgärder för att förbättra lönsamheten. Pricka av och se till så att du inte missar några av dessa sex enkla råd.

  1. Gör en handlingsplan  för hur du ska få in intäkter. Anpassa din affärsmodell efter nya trender. Kanske ska du satsa på nya intäktskällor.
  2. Fokusera på försäljning. Gå igenom kundregistret och sätt in extra säljresurser  på de mest lönsamma kunderna. Det är ofta mest effektivt att satsa på merförsäljning till gamla kunder, men du måste också få in nya.
  3. Se till så att du syns i sociala medier och i marknadsföringen. Tänk efter hur du i höst kan marknadsföra ditt företag kostnadseffektivt. Se till så att dina nöjda kunder rekommendera dig för andra möjliga kunder.
  4. Ta tag i gamla surdegar som du lämnade efter dig före semestern – besvärliga kundsamtal, personalfrågor, tråkig administration. Ta tag i dessa nu så att de inte blir liggande och tar onödig energi av dig.
  5. Se över dina kostnader. Det finns mycket pengar att spara på att byta försäkringsbolag, teleoperatör, bank och elbolag.
  6. Höststäda datorn.  Rensa bort mail du inte behöver och sortera i mappar. Se över så att du har de mest effektiva dataprogrammen.