<![CDATA[]]>

Så lyckas du med höstkonferensen

Gustaf Brickman

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 24 oktober, 2014

Dags att planera höst- eller vinterkonferensen? För dig som äger företaget är det viktigt att du får ut bästa möjliga resultat för dina pengar. Här är fyra viktiga råd.

Konferenser kan vara dyra historier, och för att det ska bli mer än bara en trevlig fest är det viktigt att du tänker till.

Daniel Engsén har bland annat arbetat på konferensbokningsföretaget Kontur Konferens. Här är hans bästa tips för att höstkonferensen faktiskt ska skapa något att ta med in i verksamheten.

1. Bestäm plats. Ska ni bo över på konferensanläggningen är det bäst att förlägga konferensen till en annan stad, eller åtminstone lägga några mil mellan er och kontoret. Det kan kännas lite konstigt att ”sova över” i sin egen stad, och ofta förlorar man några deltagare som åker hem till sig när dagen är slut.

2. Skapa en klar agenda. Den sak som stör mest på en konferens är en rörig agenda med en massa dötid. Stunder då deltagarna inte vet om ”de jobbar” eller om de faktiskt kan gå till rummet och ta en välbehövlig tupplur. Därför är det viktigt att du som konferensledare gör en tydlig agenda som ni håller er till. Då kommer deltagarna att veta när de ska rulla upp ärmarna och arbeta, och när de kan slappna av.

3. Lämna vardagen. En konferens får inte bli en dag på jobbet fast på en annan plats. Fundera på hur du kan utnyttja dagarna på bästa sätt. Finns det några ”teambuildande” övningar ni kan göra som inte går på kontoret? Kan ni bjuda in någon spännande talare? Kan ni förgylla kvällen med någon gastronomisk upplevelse? Hur bjuder du på dig själv?

4. Dokumentation. Det är lätt att åka på konferens, sitta i möten där det sägs en massa klokt och sedan glömma bort allt på bussen tillbaka. Du som konferensledare måste därför se till att det som sägs och görs dokumenteras. Samla in de klokaste idéerna och presentera dem på kontoret för att kunna implementera dem i verksamheten.


Artikel uppdaterad 2016-08-08