<![CDATA[]]>

Björkviks ponnyridskola – Min dag i bilder

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 16 december, 2016

För Maria Falck har det varit en barndomsdröm att kunna driva en ridskola. Och sedan tio år tillbaka är drömmen verklighet – varje dag!
Nu får hon som veckans företagare visa hur en dag i hennes företagsliv kan se ut!

Många ponnytjejer i tioårsåldern drömmer nog om att bli ridlärare, att äga hästar och att driva en egen ridskola. Det gjorde Maria också!
– På den tiden var det inte många som trodde att min dröm skulle bli verklighet. Men med målmedvetenhet, hårt arbete och passion för mitt kall tog jag mig från en barndomsdröm till en verksamhet som nu ständigt växer. Som tjugofemåring – för tio år sedan idag – startade jag tillsammans med min man Björkviks Ponnyridskola AB.

Att vara företagare inom hästnäringen är verkligen en livsstil för hela familjen och det krävs ett alldeles särskilt driv för att orka fortsätta dag efter dag, år efter år. Hästarna behöver samma skötsel varje dag – det finns inget som heter ”ledigt”. Att arbeta med människors hobby innebär också att alltid arbeta när andra är lediga. Helg- och kvällsjobb är en regel och inget undantag.

– Men fördelarna överväger stort för mig! Jag får möjlighet att göra mitt eget schema och att styra verksamheten mot det jag tror på. När jag får en idé kan jag direkt gå till plan och handling. Det är livskvalitet för mig! Och eftersom jag jobbar när andra är lediga, kan jag också ha lite lugnare stunder då mina elever är upptagna med skola och jobb. Mina egna barn kan vara mycket hemma eftersom vi lever som vi gör. Det är också så otroligt mycket värt, säger Maria.

 

2

Mycket av tiden som hästföretagare går åt till att sköta och vårda hästarna. För en ponnyridskola inriktad mot små barn är det oerhört viktigt att ponnyerna är snälla och trygga. Förstklassig omvårdnad, rutiner och kärlek är nyckelorden! Morgon och förmiddag ägnas alltid åt häst- och stallvård. Här äter Gemini frukost i hagen.

 

3

 

Kontorsjobbet är en större del än man kan tro. Bokföring, lektionsplanering, terminsplanering, skriva anslag och scheman tar en hel del tid i anspråk. Jag är alltid noga eftersom jag tror att bra planering och organisation är grunden till en bra och tydlig verksamhet. Att studera och utbilda mig vidare är viktigt för mig. Jag är utbildad ridlärare men har senare också läst till en fil. kand i pedagogik på universitetet. Nu har jag fortsatt än mer och läser ett masterprogram i pedadogiskt arbete på 25% vid sidan om företagandet. Jag har otrolig nytta av det i min verksamhet.

 

På eftermidda4gar, kvällar och helger har vi ridlektioner. Vår ridskola är särskilt inriktad mot små barn och de flesta elever hos oss är 2-12 år. För oss är det viktigt att göra ridutbildningen på riktigt redan från denna låga ålder. Med rätt pedagogik kan alla budskap förmedlas på rätt nivå till alla mottagare. Vår slogan är ”En riktig ridskola i litet format”. Det tycker jag beskriver på pricken vad vi är och vad vi gör! Vår prickiga ponny Anna är mångas favorit!

 

 

 

5Vårt stall ligger bara hundra meter från sjön vilket ger en fantastisk miljö och möjlighet att simma med ponnyerna på sommarens ridläger! Våra ridläger är mycket populära och blir snabbt fullbokade. Jag är så fantastiskt stolt över vår verksamhet. Det är otroligt mycket jobb, men mot slutet av varje dag – när hästarna får kvällsmat och nattas – påminner jag alltid mig själv om att jag faktiskt lever min dröm på riktigt! Här är det Valentino och min dotter Maja som ser ut över solnedgången och sjön.

 

 

6

Tyvärr är det den egna ridningen som inte riktigt hinns med så mycket som jag skulle vilja eftersom jag också har fyra barn. Men hästen Julia nitton år gammal finns i stallet sedan fjorton år tillbaka. Hon var med mig från start och hon kommer att vara med mig till dess hon galopperar iväg på de evigt gröna ängarna. Min allra första egna häst! Hon symboliserar det första konkreta steget från drömmen till verkligheten!

 

 

Fler Min dag i bilder hittar du här!

Psst! Nu vill vi se hur din dag ser ut! Mejla direkt och anmäl intresse till red@driva-eget.se.

Läs också:
driva-foretag

Varsågod! Ladda ner din Driva Företag-bok helt gratis!

Äntligen är den klar, årets upplaga av Driva Företag-boken. Ladda ner den direkt, så har du massor av bra tips och fakta om ditt företagande direkt i din telefon, läsplatta eller dator.