<![CDATA[Gänget som jobbar med Seniorval.se Foto: Petra Hedbom]]>

Företaget stärktes av föräldraledigheten

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 29 februari, 2016

Att anställa duktiga medarbetare i barnafödande ålder är inget Pernilla och Fanny räds – de ser det snarare som en chans för deras företag att utvecklas.

Vare sig du ska välja gymnasium eller ett kylskåp finns det ett överflöd med information på nätet, men Pernilla och Fanny hittade en stor och viktig lucka att fylla.

– När vi var föräldralediga behövde våra mor- och farföräldrar hitta nya boende, men det fanns ingen bra informationssajt för dem att hitta all den information de sökte efter. Det tyckte vi var märkligt.

Efter mycket research, många diskussioner och en hel del jobb lanserade de 2012 sajten Seniorval.se. En sök- och informationssajt som listar alla typer av boenden och tjänster som man behöver när man blir äldre.

Läs mer: 5 fallgropar att undvika för företagande föräldrar 

Från början var det bara Fanny och Pernilla men allt eftersom har företaget växt och nu är de åtta anställda.
– Vi växer av egen kraft utan externa finansiärer, säger Pernilla och Fanny fortsätter:
– Flera av oss som arbetar i företaget är i en ålder då vi skaffar barn. När någon gått på föräldraledighet har vi tagit in ny personal.

Bra tillfälle att ta in nya medarbetare

I stället för att se det som ett problem när anställda gått på föräldraledighet, har Fanny och Pernilla sett detta som ett bra tillfälle att ta in nya medarbetare och få in mer kompetens i en liten organisation. De beskriver det som ett sätt att stärka verksamheten som kanske hade tagit längre tid utan föräldralediga.

–  Vår utgångspunkt är att anställa kompetenta och drivna personer som vill vara med att utveckla en bra tjänst inom ett viktigt samhällsområde. Jobbet är en del av livet och för oss är det en självklarhet att man ska kunna kombinera jobb och familj. Vi är ju själva mitt i det. Vi har idag en mix av personer i olika åldrar och vi vill ge utrymme för var och en att ha ett upplägg som passar den fas man är i, säger Pernilla.

Styr villkoren själva

I dag har sajten runt 35.000 besökare i månaden och för Fanny och Pernilla ser framtiden föränderlig ut.
–  Vi vill hela tiden utvecklas och förbättra verksamheten, säger Fanny. Pernilla fortsätter:
–  Det krävs så klart mycket engagemang, men att vi själva styr villkoren gör att det funkar bra att kombinera det med att ha små barn hemma.

 Läs mer: Fixa balansen som företagande förälder