<![CDATA[]]>

Första nomineringen: Recito Förlag

Camilla Björkman

Publicerades: 17 december, 2010

Nu ramlar de första nomineringarna in till David-mot-Goliat-priset, Driva Egets pris för småföretagare som kämpar mot de stora. Först ut är Recito Förlag, som trots hård konkurrens av jättarna lyckats ta sig fram i bokbranschen.

Bokbranschen är en tuff bransch att ge sig in i, då den till stor del domineras av jättar som Bonnier, Norstedts och Natur & Kultur. Men Recito Förlag har lyckats ändå – därför är de först ut som nominerade i Driva Egets David-mot-Goliat-pris. Grundaren själv heter dessutom av en slump just David!

”Jättarna har spottat på oss och anklagat oss för att publicera dynga – men både författare och läsare förstår oss och älskar oss”, skriver grundare och VD David Bismark i sin nominering.

Recito Förlag arbetar ofta med upplagor som är pyttesmå, från 100 exemplar och uppåt. Med hjälp av modern teknik och sociala medier hjälper förlaget författarna att nå ut och knyta läsarna till sig. Genom att producera snygga, speciella böcker på högkvalitativt papper inom landet gör de både läsarna och miljön glada.

”Vi har utnyttjat vår litenhet till vår fördel genom att arbeta mycket nära våra författare. Vi är personliga och lyhörda, vilket har gjort att vår bästa marknadsföringskanal nu är våra nuvarande och tidigare kunder. Genom att vara personliga, kontaktbara och öppna har vi kunnat skapa den mest eftertraktade tjänsten och den mest högkvalitativa produkten på en helt ny marknad som konkurrerar med de stora jättarnas traditionella marknad. På den svenska bokmarknaden gråter Goliat och David (alltså jag) står vid sidan av och undrar varför han envisas med att hålla fast vid gamla modeller”, skriver David Bismark.

Läs mer om Recito Förlag på deras sajt här och på Facebooksidan här.

David Bismark, grundare och VD på Recito Förlag.
 

Nu har vi stängt för nomineringar till David-mot-Goliat-priset – men missa inte prisutdelningen på Eget Företag-mässan i Älvsjö oktober 2011. Läs mer om de nominerade här.