<![CDATA[]]>

Hon flyttade arbetsplatsen dit kunderna är – som massör

Redaktionen

Publicerades: 11 april, 2016

Många massageterapeuter knyter upp sig till en lokal. Liza Lim har gjort tvärtom – hon flyttar sig dit kunderna är.

Liza Lim, grundare av massageföretaget Revive Touch, har gjort det många drömmer om: Skapat en flexibel arbetsplats. Hon reser runt i världen och jobbar på nya ställen varje månad. Ibland är hon i Sverige, hennes man kommer härifrån, men oftast åker hon runt på olika evenemang. För det är där kunderna finns. Liza Lim har specialiserat sig på att bli massör på olika event.

Hur gick det till när du grundade Revive Touch?
– Jag fick idén av min man som ofta spelade pokerturneringar. Efter flera timmar i sträck vid bordet så kände han sig ofta stel. Där väcktes en tanke inom mig och jag förstod att här finns det en marknad men ingen som erbjuder tjänsten. Jag började hänga med till turneringarna och många spelare betalade glatt för att ta en massage, antingen vid bordet eller i pauserna. Jag utökade, anställde flera massörer och idag är vi ett gäng på ungefär 15 personer.


På vilka evenemang känns det som du behövs mest?
– Det händer att jag åker med olika band och artister på turnéer, där blir det mycket intensivt jobb utan riktig vila på upp till flera månader vid vissa tillfällen. Då skulle jag säga att personalen ofta behöver en massage för att koppla av. Även vid idrottsturneringar som pågår flera dagar i sträck kan en massage och rätt vila verkligen hjälpa dina muskler att återhämta sig så att du slipper skador.

Skulle du resa lika mycket i livet om du inte hade haft detta jobb?
– Mitt jobb har verkligen inspirerat mig och öppnat ögonen för resande på flera ställen än de typiska turistmålen. Jag trivdes bra hemma i Los Angeles först men sedan fick jag förfrågningar från flera event världen över så det var bara att sätta sig på flyget.

Vilken är den största utmaningen i ditt jobb?
– Jobbtiderna kan bli väldigt långa och inte speciellt flexibla. Håller ett event på under tre dagar så gäller det att vara tillgänglig så mycket som det går innan man kan vara lite ledig igen. Precis som för andra egna företagare så blir det många extratimmar som man lägger ned på jobbet.

Blir det svårt att vara hälsosam när man reser så mycket?
– Det är klart att man inte kan laga lika mycket mat när man oftast bor på hotell, men jag har ett stort intresse för att äta hälsosamt och hålla reda på hur mycket kalorier jag stoppar i mig, så det går förhållandevis bra. Jag dricker mycket juice, gärna med en sallad till. När eventet är slut så åker jag inte hem förrän några dagar efteråt, det är viktigt att vila ut efter intensivt jobb under flera dagar.

Poker är en mansdominerad sport medan man oftast får massage av en kvinna. Känns det någonsin som en krock när du åker på olika turneringar?
– Jag var tidigare inriktad mer mot kvinnor och återhämtning av kvinnokroppen så att istället vara runt en massa män är en rätt stor omställning. Det är lite trist att det inte finns fler män som jobbar inom massagebranschen, även om de finns.

Ditt företag Revive Touch har nu fyra år bakom sig. Vad är planerna för framtiden?
– Vårt största fokus är att jobba vidare med partners och event som vi lyckats komma i kontakt med. Att jobba vidare på relationerna så att vi kan boka in oss och planera ett år med event istället för att mer eller mindre åka på nästa snabbast möjliga evenemang. Jag vill också börja fokusera mer på mat och nyttigheter, förhoppningsvis kommer vi kunna sälja hälsosamma mellanmål och liknande när vi åker runt.

Text: Anton Johansson