<![CDATA[Johan Löf har utsetts till Årets Entreprenör.  Foto: Jonas Borg]]>

De är Sveriges främsta entreprenörer

Redaktionen

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 2 februari, 2017

Grundaren till strålbehandlingsföretaget RaySearch, Johan Löf, har utsetts till Sveriges främsta entreprenör när den nationella finalen av EY Entrepreneur Of The Year.

Finalen som var den tjugoförsta upplagan av utmärkelsen gick av stapeln i Stockholms stadshus och då prisades även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.

Huvudpriset gick till Johan Löf från RaySearch Laboratories AB i Stockholm som i juni får möjligheten att representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo då världens främsta entreprenör ska koras.

Johan Löf startade strålbehandlingsföretaget RaySearch Laboratories AB år 2000. Bolagets teknik RayStation gör det möjligt att analysera en tumör och omkringliggande frisk vävnad för att räkna ut hur en optimal strålbehandling ska se ut för den enskilda cancerpatienten. Bolaget har idag 190 anställda och omsätter 398 miljoner kronor

– Johan Löf är sinnebilden av en innovativ entreprenör vars fantastiska driv och exemplariska ledarskap har lett till stora framsteg inom cancervården både i Sverige och internationellt. Johan är en värdig vinnare och med tanke på att hans verksamhet är bland världens främsta, tror jag att han har fina chanser i den internationella finalen till sommaren, säger Carlos Esterling, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i Sverige.

Under kvällens gala delades även tre kategoripriser ut. Årets kvinnliga stjärnskott tilldelades Olga Kovalchuk från K2 Comfort AB i Habo.

Årets manliga stjärnskott blev Fredrik Wester från Paradox Interactive AB i Stockholm.

Priset Bästa internationella tillväxt gick till Michael Lantz och Fredrik Andersson från Accedo Broadband AB i Stockholm.