<![CDATA[]]>

Nominerad till Davidpriset: Slickbag

Camilla Björkman

Publicerades: 13 januari, 2011

Nästa nominering till David-mot-Goliat-priset, Driva Egets pris för småföretagare som kämpar mot de stora, är Michael Eriksson och hans företag Slickbag – som tillverkar skyddsväskor för musikinstrument och tillbehör.

Spelar du ett instrument och behöver skydda det med en väska? Vänd dig då till Slickbag, som tillverkar så kallade gigbags – skyddsväskor för att bära musikinstrument och tillbehör i. Företaget, med grundaren Michael Eriksson i spetsen, är nu näst på tur som nominerad i David-mot-Goliat-priset.

– Eftersom jag är i stort sett ensam på marknaden i Skandinavien tror man att vägen till framgång borde vara rak och enkel. Men kampen går mot stora internationella företag med egna distributörer och deras avtalskunder, säger Michael Eriksson.

För att lyckas i kampen mot jättarna satsar Slickbag på svensk design och hög kvalitet. Dessutom har de en nära dialog med musiker och handlare, och har lyckats få med några av Skandinaviens främsta musiker bakom varumärket som till exempel Per Lindvall, Staffan Astner och danske Lars ”Danmark” Danielsson.

– Vägen är fortfarande lång och krokig. Men tanken rymmer mycket bränsle, säger Michael Eriksson, som kom på idén till Slickbag när han jobbade som trumlärare och musiker i Uppsala, och själv behövde en väska för att frakta alla sina tillbehör i.

Här kan du läsa mer om Slickbag.

Nu har vi stängt för nomineringar till David-mot-Goliat-priset – men missa inte prisutdelningen på Eget Företag-mässan i Älvsjö oktober 2011. Läs mer om de nominerade här.
 

 Michael Eriksson, grundare av Slickbag.