<![CDATA[Rösta fram din vinnare. Foto: Getty Images]]>

Rösta på årets David mot Goliat-vinnare

Samuel Karlsson

Publicerades: 26 oktober, 2017

Vem tycker du ska vinna? Här är årets alla David-kandidater. Var med och rösta fram din favorit.

Här är alla kandidater som nominerats i årets David mot Goliat-tävling. Vinnaren utses med samma förfarande som vid Melodifestivalen. Läsarnas står för 50 procent av rösterna och en jury står för resterande 50 procent. Omröstningen pågår till den 16 november. Den lyckliga vinnaren presenteras i nummer 8 av Driva Eget. Så kom igen och rösta på din favorit.

Här kan du läsa mer om de nominerade:

1. Belvelin
Fiolläraren Eva Belvelin konstruerade sitt eget fiolstöd för barn och utmanade traditionella storsäljare (som inte alltid drar sig för att kopiera).  

2. Sockerloppan AB
Badälskaren Liza Grevblad saknade sitt badkar och uppfann en smart badbalja. Genom humor och personligt tilltal har Lizas balja snabbt blivit en supersnackis på Facebook.

3. Visiba Care
När andra satsar på doktor i en app, skapade Visiba en plattform för vårdgivarna för att förbättra servicen mot vårdtagarna.

4. Trine 
Kan crowdfunding utrota elfattigdomen? Det tror Sam Manaberi och kollegorna på Trine, som satsar stort på solenergi i miniformat i Afrika.

5. Welloteket
Med starkt fokus på sociala medier har Welloteket lockat till sig en ung och stor stor kundkrets – och kapar snabbt åt sig marknadsandelar.

6. OTTOs Barnmat AB
Att tänka nytt inom barnmatsområdet är att ge sig in i en tuff match mot världsmarknadens Goliats. Men Otto tar gärna David-rollen.

7. Transfer Galaxy
Ett swish för utlandsbetalningar, som är billigare än vanliga transfereringar. Det var målet för killarna bakom Transfer Galaxy. Nu växer deras företag snabbt.

Läs om tävlingsvillkor, PUL och cookies