<![CDATA[Tack, nu orkar vi fortsätta! säger Mats Lönne, vd på Ottos Barnmat AB när han får ta emot priset som årets David av Driva Egets chefredaktör Yasemin Bayramoglu]]>

Grattis Otto, årets David!

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 22 november, 2017

Det är avgjort. 2017 års David mot Goliat-pris går till en liten företagare som kämpar för – de allra minsta!
– Tack, nu orkar vi fortsätta! säger Mats Lönne, vd på Ottos Barnmat AB.

David mot Goliat-priset handlar om den lilla företagaren som utmanar jättarna på marknaden. Under 2017 har vi presenterat sju starka kandidater som på något sätt gjort just det.

Men när läsarna och Driva Egets jury sagt sitt hamnade förstaplatsen hos just Ottos Barnmat, vars mål är att förändra synen på mat till de allra yngsta.

LÄS OCKSÅ: Otto tar fajten med vällingjätten

Varför ska små barn få välling som kanske är tillverkad innan de föddes? Och varför är det ingen som snackar om färsk mat till bebisar när vi vuxna engagerar oss allt mer i vad vi petar i oss själva?

När vi ringer Mats Lönne för att berätta om förstapriset blir han nästan stum. Sedan glad.

– Dagen är räddad!

Det hade varit en alldeles särskilt strulig dag, som fick en alldeles särskilt härlig avslutning.

– Vi hade krångel i logistiken. Kartonger som förstördes och då blev butiker utan produkter.

LÄS OCKSÅ: Lizas badbalja blev en supersuccé

Men priset ger ny energi.

– Det är en ära! Och att så många röstat på oss tyder på en uppskattning för det vi gör. Vi är bara i början på den här resan och utan våra fans hade vi aldrig klarat det, aldrig orkat. Vi slåss mot barnmatsjättar och vanans makt. Sju liv har det kostat hittills, av kattens nio. Det har varit otroligt tufft, där kommer våra fans och ambassadörer in, säger Mats.

Som vi berättade i första artikeln om Ottos Barnmat har det blivit många duster med en av barnmatsjättarna under åren. Även om de vägrat vika ner sig har det kostat mycket pengar och energi att slåss mot jätten.

LÄS OCKSÅ: Underdogs som erövrar finansvärlden

Nu går de vidare och fortsätter produktutveckla med goda bakterier i fokus.

– Vi har en stark mission att förändra en bransch som egentligen inte synats på femtio år. Förståelsen för goda bakteriers betydelse för tarmfloran och vår hälsa är mycket större nu än för några år sedan. Och nu händer det jättemycket i USA, säger Mats hoppfullt.

Det som händer västerut brukar som bekant hända här också, så småningom.

Övriga pristagare:

2:a pris gick till Transfer Galaxy AB.

3:e pris gick till Sockerloppan AB.