<![CDATA[]]>

Inspireras av vår nya bloggare – småföretagaren Mikaela

Ebba Arnborg

Publicerades: 3 november, 2014

Mikaela Holegård är företagare med flera ben att stå på och har gjort sin hobby till business. I höst lanserar hon sitt första varumärke. Följ henne i bloggen på Driva Eget!

Mikaela Holegård är 24 år och bor i Eskilstuna. Hon är författare och håller kurser i agility, banhoppning för hundar. Dessutom utvecklar hon nu sin första produkt som har med säkerhet i bilen att göra.

– När jag ser ett problem börjar jag direkt söka efter en lösning, säger hon.

I sina blogginlägg hittills har hon berättat hur du kan skriva en bok, hitta en ny affärsidé och sälja in dig själv.

Här är Mikaelas senaste blogginlägg:

 • Om att inte vara speciell, men däremot driven och målmedveten.
  ”Klyschigt, va? Att kalla sig driven och målmedveten. Jag vet, men det är ett drag hos mig som jag är stolt över. Jag trivs med dagar då det ena mötet avlöser det andra. När man liksom går en match mot klockan och får en liten kick varje gång man vinner.”
 • Om att hitta rätt kläder. Och om att vara redo att bära dem.
  ”Att sälja in sig själv som företagare är lika viktigt som det är svårt. Allra helst för oss företagare som har lite svårdefinierad inriktning eller en nisch som är svår att förklara med bara ett ord. Är du trygg med din affärsidé blir det här frågan lättare. Tveka heller inte att ta hjälp från personer i din omgivning eller platser som Nyföretagarcentrum, till exempel. Men framför allt, kolla hur eventuella konkurrenter presenterar sig.”
 • Att tänka, skapa och sälja
  ”Jag vill rekommendera dig att våga skriva en bok. Våga fundera på det i alla fall. Det är inte så läskigt som det kanske först verkar. ” Läs hur Mikaela gjorde!
 • Lite om produktdesignens inledande steg
  ”Ja, så kan det gå till. Först sökte jag en produkt att sälja och nu står jag med idéer om hur jag kan skapa en helt ny produkt.” Inspireras av Mikaela och hitta nya affärsidéer du också!