<![CDATA[]]>

10 trender för företagaren 2012

Camilla Björkman

Publicerades: 19 maj, 2011

Ännu fler appar och ett större behov av att logga ut från nätet – det är några av de it- och telekomtrender som kan påverka dig som småföretagare. Här är tio trender som är värda att hålla koll på.

Som småföretagare kan det vara guld värt att hålla sig uppdaterad om vad som händer i din bransch – och även vad som kan komma att hända framöver. Då kan du anpassa din produkt eller tjänst att på bästa sätt svara mot förändringarna.

Nu händer mycket inom it och telekommunikation. I Dialects Trendrapport för 2012 finns tio trender som kan påverka dig som småföretagare.

Här är hela listan:

1. FLER AKTÖRER, plattformar och alternativ ger kunderna bättre helhetslösningar. It- och mobilmarknaden kan komma att splittras i mindre segment.

2. MINDRE AKTÖRER GÅR IHOP och kan konkurrera mot de större. Små operatörer börjar använda stora operatörers nät för att bli konkurrenskraftiga när det gäller hastighet och täckning.

3. NÄTSÄKERHET BLIR VIKTIGARE, vilket leder till ökad säkerhetsmedvetenhet hos företag och individer. Allt från backuplösningar, virusskydd till brandväggar kommer bli standard vid alla upphandlingar. (Läs mer om säkerhet för småföretagaren HÄR).

4. MOLNET TAR ÖVER. Fler tjänster och funktioner virtualiseras. Det ger snabbare etablering, låga driftskostnader, löpande avgifter istället för investeringar – och blir bättre för miljön.

5. VI VILL BLI MER PRIVATA. Med möjligheten att vara inloggad var och när som helst kommer också behovet av att logga ut. Medarbetaren vill ha valfrihet när det gäller att vara synlig eller osynlig på nätet.

6. MEDARBETARNAS INFLYTANDE ÖKAR. Företag kommer bli mer flexibla i sina regler för valet av it-utrustning. Anarkin bland medarbetarna växer då de själva väljer andra arbetsverktyg.

7. APPARNA BLIR FLER. Det bidrar till snabbare implementering av nya funktioner och system vilket i sin tur minskar behov av support och manualer.

8. LADDARE TILL MOBILTELEFONER blir standardiserade och ska nu passa till micro-usb-gränssnittet. Det bidrar till en explosion av tillbehör plus en prisökning eftersom livslängden ökar.

9. KONTAKTLÖS BETALNING VÄXER, liksom trådlös maskinkommunikation.

10. MILJÖTÄNK BLIR VIKTIGARE – och går från prat till handling. Gröna policys för it- och telekommunikation får fäste.

Driva Eget hänger såklart på trenden med appar. Läs hur du laddar ner våra appar gratis HÄR.