<![CDATA[]]>

Vad kostar ett kollektivavtal?

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 6 oktober, 2015

När du ska anställa kan frågan om kollektivavtal dyka upp. Behöver du ha det? Driva Eget frågade en expert om råd.

Unionens expert Gunilla Krieg reder ut reglerna.

Många småföretagare som ska anställa kommer ofta i kontakt med kollektivavtal. Men behövs det?

– Om vi tittar på statistiken och verkligheten så har många av småföretagen inte kollektivavtal, trots att de har en eller flera anställda, säger Gunilla Krieg, central ombudsman på fackförbundet Unionen.

Gunilla Krieg Foto: Pressbild

Gunilla Krieg Foto: Pressbild

Vilka fördelar finns det för en småföretagare att ha kollektivavtal?

 

Tre viktiga fördelar är följande:

1. Många har det för att man som litet aktiebolag själv kan vara anställd och få en bra tjänstepension och andra försäkringar genom kollektivavtalet. Ska du skaffa motsvarande tjänstepension måste du betala högre avgifter. Du får mycket pension för pengarna och det är den största ekonomiska fördelen.

2. Vid någon form av arbetsmarknadsstöd från Arbetsförmedlingen har du alla försäkringar som behövs.

3. Arbetsskadeförsäkringen ger ersättning om den anställde råkar ut för en olycka på jobbet, tjänsteresa eller på väg till eller från jobbet. Har man ingen arbetsskadeförsäkring så är sjukersättningen väldigt låg numera och den skadade anställdes enda möjlighet att få ut några pengar är att stämma sin arbetsgivare. Därför är det tryggt även för arbetsgivaren att ha en arbetsskadeförsäkring.

Vad kostar kollektivavtal då?

– Oavsett om du går med i en arbetsgivarorganisation eller tecknar kollektivavtal direkt, så kallat hängavtal, ska du betala tjänstepension för dina anställda – 4,5 procent av lönen upp till cirka 36 000 kronor per månad och 30 procent av lönen därutöver. Det är den tunga kostnaden. Plus försäkringar på några hundra kronor per år.

I nästa artikel kring kollektivavtal skriver Driva Eget om vilka krav finns om du inte har kollektivavtal när du anställer.