<![CDATA[]]>

Företagarnas önskelista inför höstbudgeten

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 23 augusti, 2013

Inför höstbudgeten som presenteras i september är det många önskelistor som trillar in till regeringen. Företagarna med vd Elisabeth Thand Ringqvist har presenterat sin.

Tidigare i veckan skrev vi om LRF:s önskelista. I dag kommer Företagarnas – som lyfter fram sina fem viktigaste reformer för småföretagare:

  1. Gör det billigare att anställa genom sänkta arbetsgivaravgifter.
  2. Gör det mindre riskfyllt att anställa genom att minska företagens sjuklöneansvar.
  3. Skapa schyssta förutsättningar för småföretagare genom att slopa förslaget om förändrade 3:12-regler och genomför en utredning om ägarbeskattning.
  4. Ge möjlighet till alla småföretag att erbjuda YA-jobb (jobb med yrkesintroduktionsavtal) genom att slopa kravet om kollektivavtal för jobb med yrkesintroduktionsavtal.
  5. Ge inte företagare mer regelkrångel – avstå från att genomföra förslaget om månadsuppgifter.

– Fyra av fem jobb skapas i små- och medelstora företag, men alliansregeringen lyssnar inte tillräckligt på våra entreprenörer och innovatörer. Vill regeringen skapa fler jobb är våra företagare redo, men då är det viktigt att kostnaderna för att anställa sjunker genom att minska sjuklöneansvaret och sänka arbetsgivaravgifterna. De är i dagsläget de största hindren för att nyanställa, säger Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna, i en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Så ska företagandet på landsbygden förbättras

SE REGERINGENS PRESSTRÄFF! Klockan 15, fredag den 23 augusti, håller Anders Borg pressträff. Se webbsändningen här.