Charlie Söderberg: 4 steg som tar dig närmare målet

Redaktionen

Uppdaterades: 28 november, 2019
Publicerades: 20 juni, 2019

Utan en tydlig vision är det svårt att nå sina drömmars mål, menar Charlie Söderberg, grundare av Balansekonomi, företagsrådgivare och författare. Här är några steg som tar dig närmare.

1.SKAFFA EN VISION

Ta en paus från ditt företag, sätt dig med människor som inte är involverade i ditt företag, men som vet hur engagerade människor funkar och ställ frågan – vad är visionen för ditt liv? Var vill du vara? Tänd en eld i hjärtat innan du ska föra elden tillbaka. Det är det som är processen här.

– De flesta människor går bara upp på morgonen för att de inte har dött på natten. Så frågan är varför du går upp på morgonen? Vad är det som driver dig? Gör vad du behöver för att komma ihåg det, berätta för familjen, skriv det på displayer, men gör det – det där är inte förhandlingsbart, säger Charlie Söderberg.

2. HITTA VÄGARNA DIT

När du väl har visionen – hitta på hundra sätt att nå dit. Var inte så fast i hur det ska gå till. Om det ena inte funkar så ta en annan väg.

3. BYGG TEAM

När du har några svar, inte ett bara ett och flera grejor på gång, inte bara en – bygg team! Största problemet med egenföretagare är att de tror att de ska klara allt själva. Det är jag som ska göra något. Det är en egogrej; skaffa en hund och få den bekräftelsen hemma i stället.

4. LÄR DIG PROJEKTFASERNA

Lär dig projektfaserna så att du kan designa ditt liv. Börjar designa din egen verklighet, så att den funkar för dig, i stället för att du ska slita ut dig för att du ska funka i den verklighet du råkat hamna i. Du är inte ett träd, flytta på dig!

LÄS MER om projektfaserna här.

LYSSNA PÅ hela samtalet med Charlie här.