Böcker berikar ditt LIV

Mohammed Said

Publicerades: 8 mars, 2016

7 fördelar med att läsa böcker

Trots det jag redan skrivit om hur viktigt det är att läsa böcker så kommer här flera fördelar med att börja läsa idag. Jag hoppas de här fördelarna kommer göra dig övertygad om hur viktigt det är att börja läsa böcker.

1.     Läsning förbättrar din koncentration. Varje gång du läser måste du vara fokuserad under en längre tid, och för att du ska förstå texten så behöver du hålla ditt fokus på ett enda ställe, vilket leder till att man övar upp förmågan att koncentrera sig.

2.     Läsning är en kunskapskälla. Din bästa kunskapskälla kan mycket väl vara böcker, och det är böcker som ger dig ny kunskap, information, erfarenhet och teorier.

3.     Läsning ger dig ett rikare språk. Varje gång du läser färdigt en bok förbättras ditt språk. Läsningen lär dig nya ord som du kanske inte hört tidigare.

4.     Läsning hjälper dig uttrycka dig bättre. När du läser och samlar på dig nya ord kommer du automatiskt att kunna uttrycka dig bättre i ditt tal och ditt skrivande.

5.     Läsning minskar stress. Du lever i ett stressat samhälle, att läsa kan vara ett bra sätt att slappna av och minska på din stressnivå. En bra bok distraherar dig från att tänka på dina vardagliga problem och bekymmer.

6.     Läsning ger dig bättre sömn. En del studier visar att när du läser och samtidigt minskar din stress, somnar du mycket snabbare när du går och lägger dig.

7.     Läsning är underhållande och billigt. En bok kostar inte mycket och varar länge, ibland läser du en bok flera gånger. En bok kan göra dig lycklig, öka din inkomst och förändra ditt liv.

Till sist vill jag dela med mig en bra artikel som är skriven av Camilla Björkman om böcker som kan inspirera dig, berika ditt liv och företag till FRAMGÅNG.

Jag vill också passa på och önska dig och ditt företag bästa lycka i världen och hoppas vi kan ses någon vacker dag!!!

]]>