Egenföretagarna omkring mig gör mig stolt

Anders Andersson

Publicerades: 5 oktober, 2010

Här på Driva Eget är vi extra glada i dag – både papperstidningen och driva-eget.se är nominerade som Årets Tidskrift 2010.

Tänk att denna lilla tidskrift skulle vara bland de tre bästa facktidningar i Sverige med upplaga under 50 000 exemplar. Och att sajten skulle vara en av de tre bästa tidskriftssajter i landet.

Det här är ett exempel på vad vi skrivit i det nummer av Driva Eget när jag iförd boxhandskar påstod att de små visst kan klå de stora. Vi skrev då om hur små enmansföretagare med entusiasm, flexibilitet och personlig stil kan konkurrerar ut storföretagen.

Utan att vara elak mot min gamla arbetsgivare Bonnier Tidskrifter där jag trivts i 18 år vill jag ändå påstå att det vi skrivit om att klå de stora också skulle kunna gälla i tidskriftsvärlden.

När det gäller tidningar för småföretagare finns det också en annan dimension – att vi själva på Driva Eget är just i den målgrupp som vi skriver för. På Driva Eget är vi ett gäng småföretagare som slåss för andra småföretagares bästa och vill inspirera dem till framgång.

Förra året blev vi också nominerade som en av tre till Årets Tidskrift, fackpress under 50 000 i upplaga. Innan vi visste vilken av de tre som skulle få utmärkelsen skrev jag att vi inte skulle bli besvikna om någon annan av de två tog hem förstapriset.

Det visade sig var ett totalt felaktigt påstående. När vi satt där vid middagsbordet på Cirkus och ett annat tidningsgäng ropades ut som vinnare var besvikelsen större än vi upplevt på åratal. Det var med oss precis som löparen som blivit slagen på mållinjen och låtsas vara glad för en silvermedalj.

Visst är vi stolta över att vara den enda tidning som nominerats i två klasser i denna prestigeladdade tidningstävling. Det borde vara bra nog, men sanningen är att det i praktiken bara är guldmedaljer som räknas.

I alla sådana här sammanhang brukar chefen säga att framgången beror på alla fantastiska medarbetare. När jag nu säger det måste ni lita på att jag verkligen menar det.

  • Camilla Björkmans har ungdomliga entusiasm, seriös journalistnäsa och kreativ penna när hon ständigt skriver både på sajten och i papperstidningen.
  • Linus Glansholm på Spaceloops, som ligger bakom all utveckling och teknik på driva-eget.se, är fullständigt fenomenal på webbteknik och dessutom en sann kreativ entreprenör.
  • Jöran Stridbeck och Kerstin Ohlsson kan göra kreativ, läsvänlig layout av alla i texter som kommer i deras väg.
  • Martin Kreuger vänder och vrider på alla idéer, rubriker och ingresser tills resultatet blir fenomenalt.
  • Annika Rosell och Ingrid Kindahl är ständiga inspiratörer både i spalterna och på kontoret på Klarabergsgatan.
  • Skulle några grodor slinka igenom så stoppas de effektivt i Hans Strömbergs korrektur.
  • Björn Leijon ger sig aldrig förrän han fångat bästa bilden.
  • Utan Sebastian Tibblings och Susanne Skånbergs flitigt insamlade annonskronor skulle vi inte ha råd att göra varken tidning eller sajt.
  • Och utan Kaisa Skottestad, som sköter allt bakom kulisserna på vårt lilla tidningsförlag, skulle hela organisationen falla ihop.

Den stolthet jag nu känner är att jag lyckats hitta dessa duktiga egenföretagare och ytterligare ett gäng vassa Driva Eget-reportrar. Det är det som driver Driva Eget.