Hur miljövänlig är du i ditt företag?

Katarina Widoff

Publicerades: 14 september, 2009

I lördags var det miljömässa i Bergsjö, en intressant miljömässa med det gamla vanliga, nyheter och även hur mindre företag arbetar för miljön eller på ett miljömässigt sätt.

KTH var där och visade hur man kan göra gammal frityrolja till drivmedel för bilar, klockrent. I en annan monter fanns en leksaksbil vars motor drevs på vatten, den bilen vill jag att man utvecklar i större skala!

Miljö och hälsa är även personlig hälsa och självklart fanns det företag som fokuserade på hälsofrågor. Inomhusmiljö var andra företag, med uppvärmning, fönster och isolering. Oerhört intressant och vilken utveckling det sker på alla fronter.

Jag var såklart också närvarande och stod som representant för att använda tekniken bättre och därigenom förbättra miljön. Det är inte många brev jag skickar med vanligt kuvert och porto i veckan, men jag har hur många elektroniska brev som helst. Även fakturor mejlas om inte kunden har påpekat att de önskar få de skickade på annat sätt. Det fungerar perfekt och ofta ska ändå personen som har beställt tjänsten eller varan av mig ändå skriva på fakturan och nu kan de göra det direkt. Vissa av mina kunder använder direkt pdf-filen i sitt bokföringsprogram och då spars papper i alla led. Otroligt bra för miljön!

Ett annat företag som jag inspireras av för att de är så bussiga och skapar vinn-vinn-vinn-vinn-vinn är planteringar av träd i Afrika. Som kund investerar man i träd som man får avkastning på, dels under tiden och sedan efter 20 år när trädet avverkas. Under dessa 20 år så bidrar trädinvesteringen till att folk får arbete och yrkesutbildning i Afrika, semiöknen planteras och det minskar koldioxidnivåerna och som grädde på moset generar detta även skola och utbildning för barnen och möjlighet till microlån för de som behöver låna några kronor för att kunna köpa sig en höna och börja sälja ägg.

Självklart var det mycket mer att se och upptäcka och Hudiksvalls Tidning var där och gjorde en helsida.

Vi behöver alla öka bussigheten i affärsvärlden. Jag jobbar för det, vill du ha tips för vad du kan göra så kontakta mig.

Vi ses i vimlet, hälsar Katarina Widoff på www.komfab.se