<![CDATA[Skatteverket har totalt haft tre konferenser och personalfester för 6,3 miljoner kronor den senaste veckan.]]>

Här är Skatteverkets fest- och konferensnota: 6,3 miljoner

Camilla Björkman

Publicerades: 30 november, 2014

Efter Skatteverkets miljonfest i Globen har de haft två konferenser till för totalt flera miljoner. Nu får de kritik från Slöseriombudsmannen som drar paralleller till företagare som inte ens kan ta ut lön om det går dåligt.

Driva Egets skrev tidigare i veckan om Skatteverkets miljonfest i Globen förra veckan, som kostade 2,5 miljoner kronor.

Nu har den statliga myndigheten haft två ytterligare tillställningar, rapporterar Expressen:

  • I torsdags åkte 193 anställda vid ett skattekontor i Stockholm på en ny konferens på 4-stjärniga hotellet Djurönäset i skärgården, med julbord och övernattning. Kostnad: 700 000 kronor.
  • I fredags bjöds Skatteverkets personal i den Östra regionen på konferens och middag. Kostnaden för de 1 500 medarbetarna var knappt 3,1 miljoner kronor.
  • Den totala summan för de tre aktiviteterna: 6,3 miljoner kronor.

Festerna och konferenserna får nu skarp kritik från Rebecca Weidmo Uvell, liberal debattör och slöseriombudsman hos föreningen Skattebetalarna. Hon säger till Expressen att Skatteverket inte har en aning om villkoren för de företagare de är satta att granska.

– Många kan inte ens ta ut lön om det går dåligt, ännu mindre lägga pengar på fest och konferens.

Skatteverkets överdirektör Helena Dyrssen säger till tidningen att hon förstår att det kan uppfattas som tveksamt när man ser kostnaderna:

– Men jag tror samtidigt att många förstår att vi måste träffas och diskutera vårt arbetssätt, våra förhållningssätt och kompetensutvecklas, och även någon gång ha trivselaktiviteter, på ett ansvarsfullt sätt.