<![CDATA[]]>

”Man måste vara lite dumdristig”

Camilla Björkman

Publicerades: 13 september, 2012

Dick Petersson med företaget Verendus System, som utvecklar affärsstöd för inom husvagnsbranschen, är Årets Studentföretagare 2012. ”Ingen omöjlig ekvation att vara student och driva företag”, säger han.

Priset Årets Studentföretagare 2012 delades ut på onsdagen av Entreprenörskapsforum och Tillväxtverket.

När Driva Eget når en glad Dick Petersson har han som alla småföretagare fullt upp:

– Det känns jättekul! Men faktum är att jag inte har hunnit tänka så mycket på det här för jag har haft så mycket att göra, skrattar han andfått.

Det var när Dick Petersson, som tillsammans med Andreas Larsson driver företaget Verendus System AB, jobbade på husvagnsbolaget Kabe som han kom på idén bakom vad som nu är företaget Verendus System AB: ett affärsstöd- och verkstadsprogram för handlare inom husvagns- och husbilsbranschen. Med det kan handlarna bland annat snabbt ta fram offerter till sina kunder.

Fast egentligen hade Dick mest tänkt att han skulle plugga, när han 2010 slutade på Kabe och hoppade på en tvåårig utbildning på Affärshögskolan i Jönköping.

– Men efter två veckor hade jag startat företaget, säger han.

Tuffast under resans gång har varit att bli accepterad som liten spelare bland företag som omsätter miljoner.

– Jag är jätteglad att våra kunder faktiskt trodde på oss. Idag används vår produkt av nästan hälften av alla husvagns- och husbilshandlare, säger Dick.

Och roligast?
– Att se att det man gör är möjligt och att det ger resultat. Det är ingen omöjlig ekvation att vara student och driva företag, som många kanske tror.

Vad är ditt bästa tips till andra studentföretagare?
– Man måste vara lite dumdristig på en lagom nivå. För börjar man tänka och se alla hinder är risken att man hoppar av. Det mesta brukar lösa sig längs vägen.