<![CDATA[Patricia Hanna blev konstnär av misstag. Foto: Privat]]>

”Jag blev konstnär av misstag”

Yasemin Bayramoglu

Publicerades: 20 april, 2017

Patricia Hanna är vd-assistent på en skola och har hoppats hitta ett jobb som ligger lite mer i linje med sin utbildning i marknadsföring. Men så plötsligt öppnade sig en helt ny kärriärmöjlighet: som konstnär.

– Det började med ett misstag! Det var för 1,5–2 år sedan. Jag läste på en hemsida om marmorering och tänkte att jag ville testa det själv. Jag prövade med oljefärg och det gick inte alls. Så jag köpte akrylfärg och tänkte att jag testar att blanda med alkohol och vatten. Då plötsligt kom den väldigt speciella effekten.

Patricia beskriver det som att hon målar med flytande färg som får rinna och hon försöker på något vis kontrollera den. Den första bilden var liten och kompisarna blev helt fascinerade och ville köpa. När hon lade ut en bild på Instagram blev det ännu fler önskemål.

– Jag har en syster som är bra på Instagram, så jag målar och hon har koll på sociala medier.

Intresset är så stort att hon börjar nå gränsen för vad som ryms inom en hobbyverksamhet.

– Fortsätter det så här får jag nog starta firma om en eller ett par månader, säger hon och berättar att hon i så fall ska gå vidare med nya målartekniker och skulpturer.

På frågan om hur det känns att plötsligt kunna kalla sig konstnär, säger Patricia:

– Ascoolt! Jag drömmer om att jag ska ha en lokal om tio år där jag kan måla och dit andra som inte tror att de kan måla kan komma och göra sin grej. Jag vet att jag inom en snar framtid kommer att jobba med det här helt. Det är ju det jag vill!