<![CDATA[]]>

Sätt nya mål – med Driva Eget!

Yasemin Bayramoglu

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 18 januari, 2016

Har du svårt att hitta tid att planera och dra upp mål för din firma? Följ med oss till Portugal och ta hjälp av experterna.
Vi lovar dig en effektiv vecka i inspirerande miljö, där du får hjälp att identifiera såväl mål som hinder. Sätt agendan för hösten redan nu!

Sista dagarna i maj drar vi söderut, till pittoreska Estoril söder om Lissabon. Där checkar vi in på ett hotell ett stenkast från stranden. Sedan börjar äventyret! Sophia Sundberg, Jeanette Pahlén och Fredrik Pahlén är alla entreprenörer och driver företaget Whyse ihop. Det är de som håller i kursen i Portugal tillsammans med Driva Eget.
Men pass på: Sista anmälningsdag är 30 mars!

SÅ HÄR SER VECKAN UT

DAG 1 Använd dina talanger
Lär känna dina egna styrkor – och att läsa av andras. Då kan du också lära dig strategier för att utnyttja dem optimalt.

DAG 2 Sätt mål
Målsättning, identifiering av hinder och hur du eliminerar dem. Öka din produktivitet och arbetsglädje.

DAG 3 Marknadsföring
Lär dig hur du använder sociala medier för att nå ut till fler och för att hitta affärsnyttan.
Affärsnätverka utifrån dina styrkor.

DAG 4 Affärsutveckling
Skifta perspektiv och få hjälp med din största utmaning.

DAG 5 Rivstart!
Det är dags att konkretisera dina långsiktiga mål. Nu skriver vi den strategi som ska vara klar innan du kommit hem!
Du får med dig en färdig strategi hem!

Tanken är att skapa plats för allt det där som är så oerhört viktigt i företagandet men som så ofta får stryka på foten för att man tycker att man inte har tid. Genom att resa bort och stänga av telefonen ett slag skapar vi platsen för att lyfta blicken och för att kunna sätta nya mål.

Vem vänder sig kursen till?

– Den som har drivit företag en tid och vill ha hjälp att komma vidare. Enmansföretag eller småföretag spelar ingen roll men det är inte en kurs för den som vill starta firma. Är du avdelningschef på ett större företag kan det här också vara en kurs för dig, säger Jeanette.

Så hinner du ta en veckas arbetstid för att åka i väg? Poängen med den här kursen är att du ska jobba praktiskt med ditt företag och ha med dig en färdig affärsplan för det närmaste året. Du ska veta precis vad som är ditt fokus och på det viset spara tid under det kommande året!

– Många småföretagare springer omkring och släcker bränder. Man löser problem men man hinner sällan lyfta blicken och ta helikopterperspektivet för att se den större bilden. Vad vill jag med mitt företag? När jag satt mina mål blir det lättare att välja bort det som inte leder till målet, säger Sophia.

En viktig faktor för att kunna nå dit är att identifiera sina hinder. Alla har saker man inte trivs med lika mycket. Kanske är sälj just ett sådant.

– Hinder är allt sådant som man skjuter upp. Som man helst inte vill ta i. Men säljer du inget har du inget företag. Vi kommer att prata mycket om hur man hanterar det. Man ska lära sig att se sina egna styrkor och svagheter – men även andras. Det kan ge en fördel när du ska förhandla med en kund till exempel, säger Jeanette.

– En del av de arbetsuppgifter som man tycker är mindre roliga kan också ofta förenklas eller ersättas med system. Och vill man lägga ut arbetet på någon annan behöver man bra processer. Det är där jag kommer in, säger Fredrik.

Vad vill ni att deltagarna ska ha med sig när de åker hem?

– De ska känna sig trygga med att de har verktyg för att kunna tillämpa kunskaperna hemma. Och gärna något utöver det vi erbjuder – som ett starkt nätverk, säger Jeanette. Sophia fyller i:
– Och att de lärt sig hantera sina hinder. Hinder är den avgörande skillnaden mellan att nå framgång och att inte göra det.
Resan är på totalt åtta dagar. Kursen är upplagd på fyra heldagar samt två halvdagar, därutöver finns tid för reflektion och att upptäcka vackra Estoril.

PRAKTISK INFORMATION OM RESAN

Datum: 30 maj–6 juni.
Resan: Flyg från Arlanda, Landvetter och Köpenhamn.
Boende: Hotel Londres, ett välkomnande och välskött mellanklasshotell i hjärtat av Estoril  på gångavstånd från stranden. Hotellet har restaurang, bar samt trädgård med terrass och utomhuspool. Här erbjuds även konferensrum samt fri Wi-Fi. Hotellet ligger i ett bostadsområde, nära ett grönområde. Rummen är rökfria, ljust inredda och nyrenoverade med dusch/bad, wc, TV, telefon, värdebox, luftkonditionering och balkong.
Pris: Early Bird (vid bokning senast den 11 mars): 26 995 kr (ange kampanjkod DRIVAEGET).
Prenumerant: 28 995 kr (ange kampanjkod DRIVAPREN).
Ordinarie pris: 38 995 kr.
Priset avser boende i enkelrum inkl frukost, 5 luncher, välkomstmiddag samt avslutningsmiddag (samtliga måltider inkl dryck). Kursprogram enligt beskrivning under 4 heldagar och 2 halvdagar.
Bokning: www.scandorama.se/drivaeget
Telefon: 040-600 00 00.
Läs mer om Whyse: whyse.se

MER OM KURSLEDARNA

Whyse_webb

Jeanette Pahlén
Management- och IT-konsulten som älskar innovationer, kreativ affärsutveckling och att skapa långsiktiga visioner. Tänker hellre vad än hur.
Sophia Sundberg
Författare och föreläsare. Har hållit utbildningar i mer än 20 år. Sophia är specialiserad på nätverkande och sociala medier och har precis utkommit med boken Nätverka bör man – men hur gör man. (Du kan tävla om boken här.)
Fredrik Pahlén
Han kallar sig själv för siffernisse och hör till skaran som går igång på exceldokument. Fredrik hjälper till att hitta smarta systemprocesser och berättar om hur man effektiviserar.

Skärmklipp-e1439210021589

DET HÄR ÄR ESTORIL

Estoril gränsar till Cascais på den portugisiska ”rivieran”, bara 25 minuter med tåg från Lissabon. Det beskrivs ibland som Portugals Monte Carlo, med tanke på att man har ett eget casino och att det här länge varit ett tillhåll för Europas jetset.
Men här finns förutom nöjeslivet gott om om historiska miljöer och vackra stränder. Cascais är traditionellt också en fiskeby så vill man kunna frossa i havets läckerheter har man kommit rätt. I närheten ligger också staden Sintra, som finns med på Unescos världsarvslista och som dessutom var ett av poeten Lord Byrons favoritställen.