Svenska webbshoppar hittar nya marknader med PayPal

13 december, 2018

PayPal erbjuder säkra betallösningar och hjälper företag att expandera till nya marknader. Här är fyra lyckade utlandssatsningar.

Mr Bear Family
Björn Landén och sambon Sandra Hansson grundade 2014 skäggvårdsföretaget Mr Bear Family. Verksamheten växte snabbt och i dag säljer Mr Bear Family alltifrån traditionella rakhyvlar till hud- och hårprodukter för män – världen över. Det var med hjälp av PayPals betaltjänster som exporten tog fart.

– Att använda PayPal har varit toppen för oss. Om kunderna har haft problem med sina betalningar eller returer så har PayPal stått till tjänst. Vi rekommenderar verkligen andra att använda PayPal, både privatpersoner och företag, säger Björn Landén.

EasyPark
EasyPark är ett svenskt företag som startade med visionen om att skapa en mobil plånbok, men som resulterade i en parkeringsapp för mobilen. Idag har företaget närmare fem miljoner användare i över 800 städer världen över, enligt statistik från EasyPark. Strax efter lanseringen 2012, beslutade EasyPark att ha betaltjänsten PayPal som en del av appen.

– För att få människor att börja betala för parkering med sina telefoner ville vi göra tröskeln så låg som möjligt. Därför var det ett naturligt steg att erbjuda en betaltjänst som var smidig och kändes säker för kunderna. PayPal mötte båda dessa krav, säger Ludvig Ellius, Head of Payments på EasyPark.

Bear Bell Productions
Bear Bell Productions är ett litet textilföretag från Vega, Sverige, som har gjort succé på den globala marknaden. På Bear Bell Productions egna webbshop går det att handla mönsterdesignade textiler, träskor, väskor och mycket mer. För grundaren, Bärbel Dressler, var valet av PayPal som betaltjänst självklart.

– PayPal används i bred utsträckning på den nordiska marknaden och köparna har stort förtroende för tjänsten. Därför var PayPal det naturliga valet för mig i samband med lanseringen. I dag sker cirka 80 procent av min försäljning, lokalt och internationellt, genom PayPal, säger Bärbel Dressler.

Urskog
Svenska skateboardföretaget Urskog grundades för 12 år sedan. I dag säljer företaget med än 1000 brädor årligen i länder som USA, Storbritannien och Tyskland, via sin webbshop. När Urskog skulle expandera internationellt och välja betalningsleverantör, föll valet på PayPal.

– Det var ett självklart val för oss. PayPal är känt över hela världen och många människor känner tillit till tjänsten. När vi dessutom ville expandera vår B2B-sida, insåg vi att PayPal har en tjänst tillsammans med FedEx, något som skulle komma att hjälpa oss med logistiken kring betalningar, säger Christoffer Stivén, grundare och VD på Urskog.
Måste man betala på tio dagar?
Se upp – så lätt kan din betalning hamna fel
Ny smart betallösning för småföretagare