e-handel Amazon.se

Så lyckas du med din e-handel – knepen från Sveriges främsta e-handlare

Gustaf Oscarson

Publicerades: 3 maj, 2021
Foto av: AdobeStock

E-handeln blomstrar och många av Sveriges snabbast växande bolag är starkt kopplade till e-handel. Här får vi framgångsprinciperna från några...

E-handeln blomstrar och många av Sveriges snabbast växande bolag är starkt kopplade till e-handel. Här får vi framgångsprinciperna från några av Sveriges absolut främsta e-handlare. Vad sägs om grundarna av ICANIWILL, Equestrian Stockholm, Löwengrip Beauty, SmartShake, Storytel och CoolStuff. Missa inte detta!

Under de senaste två åren har vi intervjuat flera av Sveriges mest framgångsrika e-handlare och experter på e-handel. Nu har vi skapat en topplista med de viktigaste insikterna och bästa intervjuerna. Håll till godo!

Tips! Innan du spanar in denna playlist, gör som 1 000-tals andra framgångsrika företagare – prenumerera på våra tre mycket populära poddar (så att du inte missar något avgörande avsnitt). Poddarna är skapade för dig som vill bygga ditt drömföretag och ditt drömliv!

1. Så byggde Gustaf Ollas ICANIWILL med e-handel

ICANIWILL har blivit en formidabel e-handelssuccé med sina snygga träningskläder, som nu finns på otaliga marknader och dominerar i sociala medier. Vi träffar grundaren Gustaf Ollas, som gjort en fantastisk resa från Clas Ohlson till e-handelskung. Här är hans bästa tips för att lyckas med e-handel.

Lyssna direkt på Apple Podcasts, Spotify eller Acast här.

2. Så byggde Johanna Ingelsson upp Equestrian – världens största ridvarumärke på Instagram

Johanna Ingelsson är grundare av Equestrian Stockholm – ridklädesvarumärket som blivit en supersuccé. Idag är man världens största ridvarumärke på Instagram och omsätter efter bara några år en bra bit över 50 miljoner kronor. I det här avsnittet delar Johanna sina viktigaste tankar om hur man bygger ett superstarkt varumärke i sociala medier och sina viktigaste tips för snabbväxande e-handel.

 Lyssna direkt på Apple Podcasts, Spotify eller Acast här.

3. Pingis Hadenius om vanor, framgång och resan med Löwengrip

Pingis Hadenius är en av våra mest uppmärksammade entreprenörer de senaste åren. Vårt samtal i Ordinary People who do Badass Things tar avstamp i entreprenörsresan Pingis gjort tillsammans med Isabella Löwengrip. Varför gick Löwengrip Beauty stå bra under en lång tid? Hur såg dynamiken ut mellan Pingis och Isabella Löwengrip? Och vad hände när man snabbt fick sälja bolaget?

Lyssna direkt på Apple Podcasts, Spotify eller Acast här

4. Så gjorde Mikael Bergström SmartShake till en världssuccé

Mikael Bergström tog över världen och 90 marknader med träningsflaskan SmartShake. Nästa steg blev Herobility – som designar och utvecklar babyprodukter.

I det här avsnittet berättar Mikael hur han ständigt lyckas skapa nya produkter och innovativa lösningar för sin e-handel. Han delar också sina bästa tips om hur du tar företaget till internationella marknader. Plus: Du får veta hur SmartShake lyckades med Crowdfunding via Pepins.

5. Strategierna som tog CoolStuffs e-handel till 200 miljoner

Den här livepodden vill du inte missa. CoolStuffs grundare Kajsa Knapp delar med sig av strategierna och insikterna som fick CoolStuff att växa till en omsättning på 200 miljoner och försäljning av prylar via e-handel till hela världen.

Är du det minsta intresserad av e-handel, företagsbyggande och vägar till digital framgång kommer du att älska det här samtalet.

6. Från Draknästet till miljardsuccé

Succé har ett pris. Intimt och exklusivt berättar Storytels grundare Jonas Tellander om hur han tog bolaget från Draknästet och tuffa tider till miljardvärderingar och uppköp av giganten Norstedts.

En framgångssaga utan dess like. Men lyssna extra noga på vad Jonas har fått offra för att nå framgången och vilka vanor som varit helt avgörande.

Fler poddlistor för dig som älskar e-handel och business

10 poddavsnitt alla företagare borde lyssna på

Sveriges främsta kvinnliga entreprenörer – här är deras framgångstips