Per Lange: ”3 hemliga steg för att skapa snabbväxande bolag”

Josefin Wallin

Publicerades: 8 november, 2023

Vad gör att vissa bolag blir snabbväxande bolag medan andra tuggar på i all oändlighet? Det vet proffsföreläsaren Per Lange som intervjuat tusentals företag – och hittat kärnan i att växa snabbt. Här är tre egenskaper ditt företag bör ha för att bli en snabbväxare. Missa inte detta!

Per Lange är en av Skandinaviens mest anlitade föreläsare inom försäljning och motivation. Han har personligen utbildat över 50 000 medarbetare och föreläst för hundratusentals internationellt. Bolaget Baabom som Per driver är kanske just nu bäst i världen på att reda ut ”Product Market Fit”, alltså produkt- och marknadsanpassning, för B2B SaaS-bolag/techbolag.

Han vet hur du får företaget att växa, scrolla vidare!

Har du problem, eller? Bra!

Att hitta problemet som kunden upplever snarare än uppfinna lösningen är något som Per understryker:

– Naila problemet eller möjligheten som de flesta kunder i din viktigaste vertikal eller bransch upplever som en högsta-prioritet att göra något åt. Fokusera sedan produktutveckling och marknadsföring på detta problem. Ge inte upp förrän du har: Problem, market, fit! 

Bästa tipset för att ett bolag ska växa snabbt

Per baserar sitt arbete på en Product Market Fit-modell som tagit tre år att forska fram. Den bygger på cirka 1 500 intervjuer med kunder, inspelade kundmöten och gedigen research på vad som utmärker de snabbast växande tech-bolagen någonsin.


Det är tre saker som utmärker dessa:

  1. De adresserar alla ett problem eller möjlighet som många beslutsfattare upplever som högsta prioritet att ta tag i. De kan alla uttrycka detta problem eller möjlighet i en-två meningar.
  2. De har en effektiv lösning som löser topp-prion. Och de kan alla beskriva lösningen i en-tre meningar.
  3. De har massor av kunder som pitchar till nya potentiella kunder.

Pers bonustips – apparna som hjälper dig!

  • Browserflow – robotiserar manuella uppgifter. 
  • Qualifier, Zaplify, Hello Ebbot, Leadpilot – för leadgenerering.
  • Headspace, Bluecall, Winningtemp – minskar risken att drabbas av negativ långvarig stress. 

Psst… Vill du ha mer inspiration i ämnet? Hör Rickard Lykos resa från frisörsalong till e-handelsjätte – här är hans story och hacks.

När Rickard Lyko flyttade hem till Dalarna var Lyko en frisörsalong. Nu är det en av Sveriges största e-handelssuccéer med miljardomsättning. Men vad är storyn bakom? Och hur blev Rickard en entreprenör som lyckades bygga börsbolag? Det och mycket annat – bland annat Rickards morgonrutiner – kan du lyssna på här: