<![CDATA[]]>

Här är killen som tagit hem flest företagarpriser

Camilla Björkman

Publicerades: 29 september, 2011

På Founders Alliance entreprenörsgala vann Tobias Lindfors med företaget StudentConsulting ”Årets grundare och Årets entreprenörsföretag”. Men i år blev det ingen kram av Lena PH som förra hösten när han kammare hem priset som Årets företagare.

Som 19-årig student hyrde Tobias Lindfors från Luleå själv ut sig på arbetsmarknaden. Idag, 14 år senare, hyr han ut 8 428 personer i Sverige i sitt företag StudentConsulting, som specialiserar sig på uthyrning, rekrytering och jobbförmedling av studenter och ung personal.

Från 2,3 miljoner i omsättning har företaget på tio år växt till 610 miljoner och har kontor på 35 orter i Sverige, Norge och Danmark.

När Founders Alliance höll sin årliga entreprenörsgala i Stockholm var det därför Tobias Lindfors som tog hem priset som ”Årets grundare och Årets entreprenörsföretag i Sverige 2011”.

– Det jag är mest stolt över är att vi lyckas skapa 8428 jobb det senaste året. Vi stolta över detta, men inte nöjda. Under kommande år ska vi skapa jobb åt över 10 000 personer, jublar vd Tobias Lindfors.

Motiveringen var: Årets Entreprenörsföretag och Årets Grundare har tilldelats utmärkelsen genom att de föredömligt ha byggt ett framgångsrikt företag utifrån kriterier inom omsättning, lönsamhet, antal anställda och samhällsengagemang.

Förra året vann Tobias Lindfors Företagarnas pris ”Årets företagare” och grattades av Lena Philipsson på scen.

Priset som Årets unga entreprenör på Founders Alliance entreprenörsgala gick till Mai-Li Hammargren, som har grundat företaget Mutewatch, som i dagarna lanserar en multifunktionell klocka med tryckkänslig skärm.

Klicka här för att se Mai-Li Hammargren i TV4s Nyhetsmorgon.