<![CDATA[]]>

Nätverka som kändisarnas älskling

Daniel Lagerqvist

Uppdaterades: 2 april, 2019
Publicerades: 14 januari, 2016

Han har tagit sig från skolsalen i Västerås till mediekretsens innersta rum i Stockholm och är den PR-profil som kändisarna helst syns med. Daniel Redgerts resa är snabb och han har utnyttjat nätverkandets alla regler för att nå dit.

Daniel Redgert har under sin tid som ansvarig för byrån Perfect Days PR-avdelning vuxit upp till en ung man med makt.  I november var han en av de nominerade till Spinngalan som landets mest inflytelserika PR-personlighet, han har egen blogg på Expressen Nöje och massvis av följare på Instagram.

Men det har alltid varit så. Under uppväxttiden i Västerås drömde Daniel om ett annat liv, ett liv han nu har tagit sig till genom stenhårt arbete och nätverkande till max. 23-åringen drivs av revanschlusta och räds inte för att kalla sig själv narcissistisk.

– Under skoltiden var jag inte alls mobbad men heller inte en av de där coola som man ville vara. Jag kände att jag aldrig blev tagen på allvar. Så visst kan man säga att jag har en hel del revanschlusta och vill skapa en position i samhället som andra måste förhålla sig till, säger Daniel.

För Driva Eget ger Daniel sina fem bästa tips på hur du som företagare kan maxa ditt nätverkande!

Uppföljning och repetition
– Precis som jag i skolan satt och memorerade glosor kväll efter kväll måste du låta en person du närmat dig repetera ditt namn för att komma ihåg det. Träffade du din idol och kanske framtida uppdragsgivare kvällen innan, se till att lägga till på Facebook, följa på Instagram, kommentera något och kanske skicka ett tackmail dagen efter.

Gör dig relevant
– Du kan sväva omkring hur mycket som helst och bli en så kallad ute-person, men det är inte förrän du bevisar dig vara relevant i sammanhangen som du är där för att stanna. För mig var det att skaffa ett jobb där jag kan umgås med personerna jag vill ska utgöra mitt närverk, både dag och natt.

Bli användbar
– Placera dig på samma nivå som människan du nätverkar med. Visa genom tonläge, hållning och ämnen som du behandlar att du är precis lika viktig som den du pratar med. Då har du på kort tid lurat hen att du är precis lika opinionsbildande, inflytelserik och viktig. Alla vill vi dra nytta av varandra, så visa dig användbar. 

Våga sticka ut
– Du kan vara hur ”professionell” som helst i ditt nätverkande, men är du ingen karaktär som bjuder på dig själv kommer ingen komma ihåg dig i alla fall. Kolla bara på Fredrik Eklund! 

Utnyttja olikheterna
– Om du är ung borde du gå på de äldre att nätverka med, du har mycket att lära där. Och är du gammal, eller medelålder kanske det heter – lär dig av de unga.