<![CDATA[]]>

Se landets bästa affärspitchar

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 29 oktober, 2013

Nu är det klart – affärsidétävlingen Venture Cup har utsett landets bästa affärspitchar. Se vilka de är!

I Sveriges största videopitchtävling har nu fyra videopitchar utnämnts som de allra bästa, en från varje region.
Syftet med tävlingen är att snabbt, på bara 60 sekunder, formulera sin affärsidé för en potentiell kund eller investerare.

Detta har vinnarna lyckats med:

Region syd
”Vi vet alla hur jobbigt det är att ladda våra telefoner varje dag. Tänk bara hur det skulle vara att behöva ladda din pacemaker eller hörapparat”. Så inleder vinnarna i region syd, UPD Radio, sin pitch och lyckas med svårigheten att förklara svår teknik på ett lätt sätt. Reza Meraji (bilden) och Carl Bryant har utvecklat ett elektroniskt chip som förbrukar väldigt lite ström och kan användas för att utöka batteritiden på medicintekniska produkter såsom pacemakers eller hörapparater.

Region väst
De fyra studenterna Robert Andersson, Johannes Vestlund, Niklas Carlborg och Adam Szakal ligger bakom appen Jalp! Jalp! är en applikation som hjälper cyklister att larma vid singelolyckor. Genom inbyggda sensorer, som automatiskt upptäcker olyckor, kan den skicka iväg larm för att påskynda en potentiellt livräddande räddningsinsats.

Region öst
Vinnarna Niklas Kristoffersson och Oskar Gellerbrant med affärsidén Hakuna Mat erbjuder insektsdelikatesser till den svenska marknaden. På så sätt kan de bidra till mer hållbar utveckling och introducera västvärlden för mer exotiska delikatesser.

Region nord
Sanna Grannas, gruppchef till vardags, tyckte att knapparna på hennes kavajer var tråkiga och anspråkslösa. Lösningen blev en ny produkt och ett nytt företag. Buttons with passion gör utbytbara knappöverdrag till kavajer, skjortor och jeansjackor.

LÄS MER!