<![CDATA[]]>

Spara tid åt andra – och tjäna pengar

Camilla Björkman

Publicerades: 14 april, 2016

Tekniken gör oss allt latare. Det kan en företagare haka på – så här.

Är du hungrig men orkar inte laga mat? Några knapptryck i mobilen och du kan få en hamburgare levererad till dörren. Vill du komma i form? Gör ett träningspass framför datorn i stället för att gå till gymmet. Behöver du en bil? Hyr en via en bilpool från mobilen och hämta upp den på din gata.

Människor har i alla tider försökt komma enkelt undan. Men nu når detta nya höjder – när ny teknik öppnar för en rad tjänster som hjälper oss att spara tid. Trenden öppnar inte bara för nya affärsidéer, utan gör att våra kunder vänjer sig vid att få allt serverat – snabbt.

Här är fem råd för att lyckas:

1. Förenkla. Det fungerar inte längre med krångliga beställningsformulär eller omständliga turer för att få en offert. Idag vänjer sig kunderna vid att allt ska kunna ske med några knapptryck. Gör därför din beställningsprocess supersnabb.

2. Inspireras av apparna. En riktigt bra app är så enkel och intuitiv som möjligt. Nu kommer många smarta appar som med några knapptryck hjälper dig med vad du vill ha, från att beställa taxi till mat. Egentligen erbjuder de en tjänst som redan finns – men på ett enklare sätt. Inspireras av detta till din egen sajt och app.

LÄS MER: Middagsapp med sikte på världen

3. Leta tidstjuvar. Gör affär av människors lathet eller tidsbrist. Leta efter tidstjuvar i din vardag och fundera på hur du kan lösa dem smidigt.

4. Lyssna inte på nej-sägarna. Just denna trend är så lysande i sin enkelhet att människor omkring dig lär säga att ”det där finns redan”. Kör på ändå om du tror på din idé.

LÄS MER: Här är vanligaste företagargnället – och så bemöter du det

5. Testa i liten skala. Använd Blocket eller Facebook för att annonsera dina tjänster och se om det finns ett behov. Först därefter kan du dra igång företaget.