Tjäna extra pengar snabbt – inspirationen du behöver

Josefin Wallin

Publicerades: 7 augusti, 2023

Att tjäna extra pengar snabbt kan vara möjligt, men det kräver oftast ansträngning och engagemang. Här är några idéer för att hjälpa dig komma igång. Lycka till!

Tjäna extra pengar

  • Fristående jobb: Erbjud dina tjänster som frilansare inom ditt område av expertis, som skrivande, grafisk design, webbutveckling eller översättning. Det finns plattformar som Upwork, Freelancer och Fiverr där du kan hitta uppdrag.

Läs: Frilansskolan 48: Damma av ditt gamla material – och sälj på nytt

  • Sälj onödiga saker: Rensa ut i hemmet och sälj saker du inte längre behöver på nätmarknadsplatser som Blocket, Tradera, eller Facebook Marketplace.
  • Dela dina åsikter: Delta i betalda undersökningar och få ersättning för dina åsikter genom webbplatser som Swagbucks, Survey Junkie eller Toluna.
  • Hyr ut rum: Om du har ett extra rum i ditt hem kan du överväga att hyra ut det på Airbnb eller liknande tjänster.
  • Ta småjobb: Utför små uppdrag eller tjänster för andra personer i ditt närområde, som gräsklippning, hundrastning, eller städning.
  • Onlineundervisning: Om du har kunskap inom ett ämne kan du erbjuda privatlektioner eller undervisning online via plattformar som VIPKid, Teachable eller Udemy.

Läs: 6 tips – kom igång med din egen webbkurs

  • Sälj handgjorda produkter: Om du är duktig på hantverk eller konst kan du sälja dina produkter på Etsy eller liknande webbplatser.

Läs: Sälj dina produkter på Etsy – så här gör du!

  • Tjäna pengar på att köpa billigt och sälja dyrt: Försök att hitta bra erbjudanden på begagnade föremål eller varor och sälj dem till ett högre pris.
  • Gör mikrojobb online: Utför små digitala uppgifter på plattformar som Amazon Mechanical Turk eller Clickworker.

Läs: Knäck Amazonkoden (och bli rik?) – sälj på Amazon

  • Ta extra arbetspass: Finns möjlighet till övertid eller extra arbetspass?

Ha ”is i magen” om du kan

Tänk på att vissa av dessa idéer kan ge snabba pengar, medan andra kan ta lite tid innan du ser resultat. Var också medveten om eventuella skatter eller regleringar som kan gälla för de aktiviteter du väljer. Det är alltid bra att vara kreativ och undersöka olika möjligheter för att hitta det som passar dig bäst.

Vill du läsa ännu mer om att tjäna pengar?

För dig som vill bli rik – ”hävstången”

Om du vill bli ekonomiskt oberoende behöver du förstå konceptet hävstång. Pengar är det enklaste exemplet – hur kan du använda andras pengar, till exempel bankens, för att bygga din förmögenhet? En annan typ av hävstång är människor som jobbar för dig. Idag finns det dock en tredje typ av hävstång som är mer intressant än pengar och anställda, och det är kod och olika typer av media.

Hur kan du skapa digitala produkter som kan generera intäkter utan att du aktivt behöver jobba för att det ska hända när de väl finns där? Mitt tips är – förstå vad hävstång innebär i minsta detalj. Utan hävstång blir du inte ekonomiskt oberoende.

Läs mer: Så blir du ekonomiskt oberoende (få miljonärernas hemligheter här)