<![CDATA[]]>

Böckerna som inspirerar dig till framgång

Camilla Björkman

Publicerades: 20 juli, 2011

Ladda nu i semestertider med en inspirerande bok – så att känner dig inspirerad när du är tillbaka på jobbet igen. Här tipsar Driva Egets Camilla Björkman om sina favoritböcker för småföretagare.

Think and grow rich
av Napoleon Hill
Boken är några år gammal, men håller fortfarande för att inspirera för hur man kan tänka sig till framgång och mer pengar.

The real deal
av James Caan

Det här är självbiografin skriver av en av Storbritanniens mest framgångsrika entreprenörer, också en av ”drakarna” i den brittiska versionen av tv-programmet Draknästet tillika min idol. Otroligt inspirerande historia om hur James Caan gick från fattig pojke till att starta en av landets mest framgångsrika rekryteringsföretag. Dessutom ger den bra kunskap i hur du omvandlar ett litet företag till en stor organisation.

4 timmars arbetsvecka
av Timothy Ferriss

Det här måste vara ”fadern” till alla effektivitetsböcker och handlar om hur du skär ner på arbetstiden och jobbar mer effektivt. Målet är att bara jobba fyra timmar – i veckan! Inspirerande och tänkvärd för alla småföretagare, dessutom fylld av konkreta råd och tips.

Live to win – låtarna som skrev mitt liv
av Andreas Carlsson

Mitt senaste tillskott av inspirationsläsning, som handlar om artisten och låtskrivaren Andreas Carlssons häftiga liv i Stockholm och USA. För de flesta är Andreas mest känd som en i Idol-juryn men boken visar en långt mer framgångsrik karriär än så. Inte mycket företagarråd men däremot superbra råd om att lyssna på sin magkänsla och jobba stenhårt för det man tror på.

Good to Great – hur vanliga företag tar språnget till mästarklass
av Jim Collins

Boken bygger på ett femårigt forskningsprojekt där författaren har undersökt vad som gjort att en handfull amerikanska företag plötsligt rusat iväg och visat toppresultat. Den låter långt ifrån småföretagarens värld, men här finns mycket bra inspiration och råd att snappa upp. Framförallt är boken spännande!

Googlekoden
av Andreas Ekström

En ”pageturner” om man gillar att läsa om framgångsrika företag. Här får du lära dig om företaget Google, dess historik, framgång och speciella tankesätt – men också om nackdelarna och problemen med företagets storhet. Vi småföretagare kan inspireras av hur man kan komma från ingenstans och skapa ett av världens mest framgångsrika bolag. Dessutom är det kul att läsa om Googles opretentiösa sätt att jobba.

Bestseller
av Peter Paunovic och Ann Olrin

Har du också dåligt samvete över att du kunde lägga mer tid på säljet i ditt företag? Jag dövar mitt, inte genom att sälja – utan genom att läsa säljböcker. Det här är en konkret guidebok i försäljning som lär dig hur säljprocessen fungerar, hur du ska prata för att nå fram och hur du leder ett säljsamtal till avslut. Allt blandat med intervjuer av framgångsrika säljare och andra konkreta säljtips.

JA!
av 12 inspiratörer

Längtar du inte tillbaka till företaget efter sommaren? Då kan den här boken ge pepp. Den handlar om vikten av att ha kul på jobbet och är skriven av 12 inspiratörer, som här berättar hur de gör. Författare är bland annat Annika R Malmberg, Per Lange, Therese Albrechtson, Kjell Enhager och Max Söderpalm, de flesta sådana du har sett dyka upp i Driva Eget.

Askungar
av Kristina Ohlsson

När du är trött på allt vad företagande heter är det här min absoluta deckarfavorit! Galet spännande och omöjlig att lägga ifrån sig när du har börjat. Askungar är den första av Kristina Ohlssons böcker – de två som kommer efter är ännu mer spännande.