<![CDATA[]]>

Fotriktiga tjejer blev årets bästa UF-företagare

Camilla Björkman

Publicerades: 23 februari, 2011

Tjejerna bakom företaget Sox UF vann priset som årets bästa UF-företag på Våga Vara Egen-mässan på tisdagen. Affärsidén är en strumpa med nedvikbar kant.

På tisdagen korades årets bästa UF-företag på Våga Vara Egen-mässan i Älvsjö. Av hundratals företag vann de sju tjejerna bakom företaget Sox UF: Sandra Persson, Nathalie Aspeqvist, Karin Eliasson, Viktoria Lindén, Emma Göthlund, Jessica Eriksson och Julia Krusell.

– Extra kul att en affärsidé av tjejer för tjejer tar hem priset, säger Maria Rankka, VD för Stockholms handelskammare som satt i juryn.

Sox affärsidé är att tillverka moderiktiga och varma strumpor till ungdomar som vill använda tygskor under det kalla vinterhalvåret. Försäljningschefen Viktoria Lindén såg möjligheten till den nya produkten när hon var ute i det kalla höstvädret med sina Converse-skor.

Strumporna är tunna men stöter bort vätska och håller foten varm. En tjock kant i fårskinnsimitation gör att man håller vristen varm och en rosett gör strumpan mer exklusiv.

I ett egenhändigt skrivet pressmeddelande skriver tjejerna att deras olikheter är deras styrkor.

– Samtidigt som vi arbetar tillsammans använder vi oss av de olika styrkorna, det gör att vi som är anställda i företaget kan komplettera varandra på ett bra sätt, säger ekonomichefen Jessica Eriksson.

Juryns nominering var:
”En varm och genomtänkt produkt, tillverkad av ett komplett team med framtida ambitioner. Tyg, ull och krull, det här gänget vinner för helhetens skull.”

Sox UF får nu representera Stockholm på SM som i år avgörs i Stockholm 9-10 maj.

Sox UF:s strumpor, som kostar 119 kronor och säljs på deras hemsida.