Han lär dig sätta rätt pris

Camilla Björkman

Publicerades: 6 mars, 2014

Är du säker på att ditt pris är rätt? På Driva Eget-dagen i Stockholm lär Björn Lundén ut konsten att sätta rätt pris. Lyssna här på en försmak av hans tre metoder.

Att sätta rätt pris kan vara trixigt. Därför ska Björn Lundén lära dig konsten att sätta rätt pris på dina tjänster och produkter under Driva Eget-dagen i Stockholm den 26 maj.

I webb-tv-klippet som du ser ovan berättar han om tre olika modeller av prissättning – och säger vilken som är bäst.

De tre olika modellerna av prissättning är följande:

  1. Kostnadsbaserad prissättning. Kostnaderna för att tillverka produkten eller tillhandahålla tjänsten bestämmer priset. En vanlig prissättningsmodell – men enligt Björn Lundén ”fullständigt värdelös”.
  2. Marknadsbaserad prissättning. Du lägger priset i linje med konkurrenterna. En lite bättre modell, men inte den bästa.
  3. Kundbaserad prissättning. Du anpassar priset till vad dina kunder vill och kan betala, vilket kan variera mellan olika kunder. Den bästa modellen.

Missa inte! Björn Lundén är en av fyra välkända talare som på Driva Eget-dagen i Stockholm den 26 maj ska inspirera dig som driver eget eller funderar på att starta eget. Läs mer och boka din plats här!

Interaktiv guide: Sätt rätt pris – och höj det!
”Vad ska jag ta betalt?” Den frågan är omöjlig att svara på direkt. Därför har vi gjort en interaktiva guide som både visar hur du kan tänka och hjälper dig att arbeta fram ett pris. Du hittar guiden här.