<![CDATA[]]>

Så fixar du en video-presentation – och tjänar mer

Svante Sandblom

Publicerades: 8 november, 2016

För tjänsteföretagaren finns det alternativ till de traditionella produktbladen och konsultprofilerna. Som en videopresentation! Så här kan du använda en och därmed tjäna mer.

Ett personligt videoklipp där du presenterar dig själv och ditt företag är ett bra komplement till traditionella CVs och offerter.

Du får en chans att profilera dig själv och att bräda dina konkurrenter. Det behövs ingen extra utrustning utan du kan använda kameran och högtalaren i mobilen eller på datorn.

->Varsågod! Ladda ner vår Driva Företag-bok helt gratis!

Sedan flera år tillbaka finns det tjänster för att spela in videopresentationer i mobilen eller på datorn, exempelvis Intervjurummet.

Stora företag och organisationer som eWork, ÅF och Stockholms stad har hoppat på den här typen av marknadsföring och tekniken är så enkel och billig att använda att tröskeln för en småföretagare att komma igång är låg.

Börja med att prova på någon av de tjänster som finns och testa dig fram. Kostnaden är låg och rätt använt gör videopresentationer att du och ditt företag profilerar sig mot konkurrenterna.

Utöver en standardinspelning som med fördel läggs i mailfoten så är det bara den egna fantasin som sätter gränser för hur videopresentationer kan användas i försäljning och marknadsföring.

Här är några exempel på vad du kan göra:

  • Återkoppla till en kund efter ett säljmöte med ett videoklipp med en sammanfattning vad som ni har kommit fram till och vad som blir nästa steg i ert samarbete.
  • Intervjua en kund som berättar om hur nöjd hen är med dina leveranser. Skicka klippet till en presumtiv kund innan första kundmötet eller som ett komplement till referenser när du skickar in en offert.
  • Spela in en trevlig julhälsning och skicka till dina kunder.
  • Berätta hur du ser på CSR-frågor och lägg ut på din hemsida.

Ett bra exempel på hur du kan använda videopresentationer på ett professionellt sätt finns på Gaia Leaderships hemsida. De är konsulter inom ledarskapsutveckling och låter sina konsulter presentera sin kärnkompetens i korta välgjorda videopresentationer. Känns modernt, fräscht och inspirerande.

Läs också:

closeup hand holding phone shooting drink photograph

Så använder du film för att sälja mer

Nå ut med ditt budskap och sälj mer genom att använda film. Låter det svårt? Inte alls! Så här gör du.

Läs också:
driva-foretag

Varsågod! Ladda ner din Driva Företag-bok helt gratis!

Äntligen är den klar, årets upplaga av Driva Företag-boken. Ladda ner den direkt, så har du massor av bra tips och fakta om ditt företagande direkt i din telefon, läsplatta eller dator.