<![CDATA[]]>

Småföretagare ökade sin försäljning

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 9 april, 2013

Småföretagarna är mer optimistiska inför framtiden än tidigare. Och närmare var tredje småföretagare hade en ökad försäljning under november-januari visar nya SmåföretagarBarometern.

När e-bokföringsföretaget SpeedLedger frågade 608 småföretagare i senaste undersökningen svarade fler än tidigare att de är optimistiska. 28 procent tror på en förbättring i den allmänna konjunkturen det kommande halvåret. Närmare hälften tror på en oförändrad konjunkturutveckling.

Företagarna var inte lika positiva när samma fråga ställdes i augusti och november 2012.
Nästan var tredje småföretagare (32 procent) har även sett en försäljningsökning under november-januari 2013, men närmare var femte småföretagare (18 procent) har sett en försämrad försäljning under perioden.

– Resultatet visar på ett trendbrott; de senaste undersökningarna har visat på en nedåtgående trend vad gäller konjunkturläget bland de svenska småföretagarna. Nu är småföretagarna istället positiva inför framtiden. Det blåser optimism bland entreprenörerna, och trots bistra rubriker i medier och varselhot så går det bra för våra svenska småföretagare, säger Magnus Nilselid, vd på SpeedLedger.
 

Läs också: Öka din försäljning med Driva Egets artiklar