<![CDATA[]]>

Ulla-Lisa Thordén säljcoachar på Driva Eget-dagen

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 12 augusti, 2013

Med mindre än en månad kvar är det dags att boka in Driva Eget-dagen – den 10 september möts vi på Rival i Stockholm. På plats är bland andra Ulla-Lisa Thordén, redo att hjälpa dig att våga sälja mer och sätta rätt pris.

Du vet säkert hur det kan vara. Samtal som måste ringas. Säljmöten som gärna skulle vara bokade redan i går. Och så är det så himla jobbigt att lyfta luren.
Det är vardagen för många företagare som tycker att det är kämpigt med säljbiten.

För att få det lite lättare: boka in Driva Eget-dagen den 10 september. Dagen gästas nämligen av Ulla-Lisa Thordén, som har skrivit många böcker om sälj och har själv varit entreprenör sedan åttiotalet.

Sedan dess har hon inte alltid jobbat som egen företagare, men som anställd har hon varit det i entreprenöriella sammanhang.
Hennes entreprenörskap i dag handlar om att hjälpa andra starta, driva och skapa tillväxt i företag.

På Driva Eget-dagen tipsar hon om hur du vågar sälja dig själv – och ta rätt betalt. Hur kan en ”ickesäljare” tycka att det är roligt att sälja? Det lär hon ut, och hur du värderar och prissätter.

Ulla-Lisa, hur bra är vi svenska företagare på att sälja oss själva egentligen?
– Vi är inte särskilt bra. Som vanligt är vi rädda för att bli sedda som krängare. Så vi tvekar att gå ut och berätta om något vi brinner för. Då tror vi att vi är för mycket. Men jag försöker avdramatisera det.

Hur ska man göra då?
– Tänk på att om man är synlig för andra, blir man sökbar och då blir man också valbar. Men man måste vara nåbar också. Det handlar helt enkelt om att vara så synlig att man attraherar köpare.
– Börja fokusera på kunden – vad skulle kunden vilja ha hjälp med? Börja i den ändan, hitta behov. Sedan blir aldrig kunden mer entusiastisk än vad du själv är. Det måste man tänka på.

Vad kan vi göra mer?
– Våga träffa främlingar – var intresserad av vad andra gör, träffa andra människor, gå ut och möt folk med ett leende, var öppen för kontakter. Tänk: ”Vad kan jag göra för någon i dag då?” Vi är så kära i våra egna processer och metoder och glömmer nyttan som det gör för andra.

LÄS OCKSÅ:

ANMÄL DIG! Här anmäler du dig till Driva Eget-dagen.

TITTA! Hur såg det ut på Driva Eget-dagen i våras? Se bilder här och film här!