<![CDATA[]]>

”Bäst är att jobba med min hobby”

Camilla Björkman

Publicerades: 7 april, 2011

Ett trevligt kundbemötande och personlig kontakt – det får kunderna att strömma till Charlotte och Jerrys butik för barnkläder i Jönköping. De är två av dem som lagt upp sitt företag i Driva Egets företagarregister.

Charlotte Hjertstedt och Jerry Åkesson driver butiken Lilla Violen i Jönköping. Där säljer de barnkläder, barnvagnar och leksaker. Dessutom driver de en webbutik och har sitt eget klädmärke, Design by Hjertstedt.

Vad går bäst, butiken eller webben?
– Den fysiska butiken. Hit kan kunderna komma in och titta och ta på kläderna. Vi startade butiken först i september, efter att ha haft webbutiken i tre år, och den går bättre och bättre.

Hur kom det sig att ni startade butik?
– Det började som en hobby. Jag sydde barnkläder och märkte att efterfrågan på kläderna var stor. Först tog jag upp beställningar på homepartyn runt Jönköping, sedan hörde några återförsäljare av sig och ville sälja mina kläder. Då insåg jag att jag behövde hjälp och tog kontakt med en fabrik. Sedan har det rullat på.

Det verkar som att många vill driva barnklädesbutik. Känner ni av konkurrensen?
– Vi har märkt att en del vill luska för att kunna dra igång själva. Jag som gärna vill berätta allt får vara lite försiktig.

Vad är er nyckel till framgång?
– Att vi är personliga! Vi tänker mycket på att butiken ska vara mysig, man ska vilja gå runt här och stanna länge. Och så ger vi kunden det lilla extra – ett trevligt bemötande betyder allt.

Vad är roligast med att ha butik och designa?
– Att man får jobba med en hobby, med något man brinner för och tycker är så himla roligt.
Läs mer om Lilla Violen i Driva Egets företagarregister. Är du prenumerant kan du presentera ditt företag du med HÄR.