<![CDATA[]]>

”En perfekt tid att starta eget”

Gustaf Brickman

Publicerades: 30 maj, 2013

Mickey Magnusson och hans två kompanjoner tar studenten i sommar. Men redan firar deras bemanningsföretag ett år som aktiebolag. Efter studenten blir det fullt fokus på Jobbassistenten.

Jobbassistenten är ett bemanningsföretag som erbjuder jobbmöjligheter för gymnasieelever som vill testa sina vingar på arbetsmarknaden. Bland kunderna finns såväl kommuner som privatpersoner.

– Våra konsulter jobbar med såväl enklare uppdrag inom marknadsföring och försäljning som med trädgårdsskötsel och städning. Det är ett medvetet brett spektrum för att man som ung vuxen ska få pröva på olika delar av arbetsmarknaden, förklarar Mickey Magnusson, delägare och grundare av Jobbassistenten.

Han grundade företaget tillsammans med klasskompisarna Brian Bukur och Robin Jansson, eftersom de själva såg hur svårt många unga hade att komma ut på arbetsmarknaden.
– Vi såg att många företag hade intresse av att ta in ung arbetskraft, och att många unga ville ut och testa på att jobba. Men det fanns inget forum där de kunde mötas. Med Jobbassistenten vill vi ge unga förutsättningar att bli anställningsbara.

Mickey Magnusson berättar att Ung Företagsamhet i gymnasiet gav dem en platå att stå på som företag – och bärkraft att våga satsa fullt ut. De tre delägarna har nu så sakta börjat plocka ut en lön ur sitt företag, men Mickey förklarar att pengarna egentligen gör mer nytta inne i bolaget.
– Det här är ju en perfekt tid att starta eget. Vi bor hemma, har mat på bordet och inga utgifter. Så nu tar vi en paus från studierna efter gymnasiet och satsar fullt ut på Jobbassistenten.
 

LÄS OCKSÅ: De är årets bästa UF-företag