<![CDATA[]]>

Här är Sveriges 33 hetaste teknikföretag – se hela listan

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 14 april, 2016

För nionde året i rad presenterades vinnarna av 33-listan i veckan – Sveriges 33 hetaste teknikföretag. Se alla här och bli inspirerad. 

Arbetet med att hitta morgondagens teknikföretag har pågått sedan januari då 33-listans jury gav sig ut på Sverige-turné. Gemensamt för årets vinnare är att de alla har utvecklat en innovativ produkt eller tjänst med stor internationell potential som har möjlighet att förändra spelreglerna i sin bransch. 

– Det är kul att det startas så många nya innovativa företag i Sverige och att de som varit med på 33-listan tidigare har lyckats så bra. Många av föregående års vinnare har vuxit kraftigt och omsätter idag hundratals miljoner – och vissa såsom Spotify och Mojang är ju verkligen framgångssagor, säger Marie Alpman, reporter och redaktionellt ansvarig på Ny Teknik, i ett pressmeddelande.

33-listan bygger på över 200 nomineringar av företag från Malmö i söder till Skellefteå i norr. I år dominerar Stockholm med 14 företag på listan, men i övrigt är det stor regional spridning med bland annat sju företag från Skåne och fem från Göteborg.

 

Se alla vinnare här (klicka på bilden för att se den större):

81c6c9ce32d165ce_800x800ar