”Men så kan ni ju inte göra!”

Mike Blixt

Publicerades: 18 november, 2014

Idag har bloggen kapats av min goda vän och kollega Andreas Larsson som är delägare och medgrundare i Visiba Group.

”Men så kan ni ju inte göra!”Det är en ganska vanlig reaktion jag får när jag berättar historien om hur vi har startat igång vårt företag. Och det handlar inte så mycket om tjänsten vi ska leverera, sättet vi skapar hemsida, hur vi kommunicerar med våra tilltänkta kunder eller saker i anslutning till detta. Det handlar om att vi, när vi hade kommit på en helt fantastisk idé, och när vi hade skissat på hur den skulle bli verklig, började bjuda in andra människor och erbjuda dem delägarskap i vårt företag.

Tydligen finns det människor som tycker att det är provocerande att vi ger bort en del av vårt företag istället för att göra allt själv, och troligen finns det människor som rentav tror att vi inte är kloka när vi berättar om hur vi tänker. För varför ge bort något som man kan behålla själv?

För oss var det självklart att ta hjälp av andra, och att erbjuda dem att bli en del av det vi tillsammans skulle skapa. Att på egen hand nå våra uppsatta mål med företaget, när vår kunskap inom många områden som krävdes saknades, var aldrig ett alternativ och vi insåg att vi skulle komma mycket längre om vi skapade en grupp sammansatt av personer som har kunskap, erfarenhet och nätverk som vi själva inte hade. Och så fick det bli. Efter ett antal inspirerande och visionerande möten såväl fysiskt som digitalt hade vi satt samman ett team som kunde göra verklighet av den idé vi hade, och det har lett till att vi blivit pionjärer när det kommer till videosamtal i vården, på ett nytt sätt, och att man i Finland kan träffa sin läkare eller sjuksköterska i sin dator hemifrån. Och det hade aldrig hänt om vi inte hade delat med oss av vår vision och vår idé och gjort andra människor delaktiga i vårt företag.

Så hur var det med ”så kan ni inte göra”

Det kan vi visst det.

 

Andreas Larsson

Grundare Visiba Group

asonoflars.com