<![CDATA[]]>

Hon ska jobbskugga Annie Lööf

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 31 maj, 2013

Hon har fått bageriet i småländska Vrigstad att gå från en omsättning på 100 000 kronor till över åtta miljoner – på mindre än tio år.
I höst ska företagaren Cecilia Johansson jobbskugga näringsminister Annie Lööf.

Cecilia Johansson är en av ambassadörerna för kvinnors företagande och har nu utsetts till den person som ska skugga Annie Lööf under en höstdag. Tanken är att komma närmare näringslivets beslutsrum.

Cecilia Johansson startade bageriet Ro Jos i Vrigstad AB under 2009 där specialiteten är mjuka kakor. Hon är uppvuxen i en småföretagarfamilj med en pappa som konditor och med bageri i familjens källare.
– Jag hamnade i pappas företag av en slump men har aldrig ångrat mig, berättar hon och fortsätter:
– Jag har värdens roligaste jobb och har en möjlighet att påverka vad jag gör av det.

Jobbskuggningen av Annie Lööf är en del av regeringens satsning på projektet Golden rules of leadership. I går fattade regeringen beslut om ytterligare sex miljoner kronor till projektet under 2013 och 2014 – pengar ska bland annat gå till att bygga ut ett mentorskapsprogram.

Att Cecilia Johansson ansökte om att få hänga på Lööf beror på flera saker:
– Jag är dels intresserad av Annie Lööf som person och vill veta mer om företagsfrågor. Det här är en chans att få se hur det går till när det skapas nya möjligheter för småföretagare, säger Cecilia Johansson till Svenska Dagbladet.