<![CDATA[]]>

Så gick Lexington-grundaren från kaos till framgång

Maja-Stina Skarstedt

Publicerades: 18 mars, 2014

Lexingtons grundare Kristina Lindhe är just nu på scen under Driva Eget-dagen och säger att hennes företagsresa inte har gått spikrakt uppåt: ”Det var faktiskt kaos ett tag.”

I dag har Lexington över 100 anställda med 21 egna butiker i flera länder. Men egentligen var det lärare som hon skulle bli, grundaren Kristina Lindhe.

– Fast jag ville öppna sommarbutiker och bygga ett ostkustimperium av butiker. Lite som redan fanns på västkusten.

Men där i starten var det trixigt.

– Jag är en duktig inköpare och bra på att bygga koncept, men jag ingen bra säljare. Och i början blev det för rörigt helt enkelt. Under tiden fick jag tre barn, min man hade bara semester i juli och vi var också beroende av min försäljning som jag skulle dra in under sju veckor.

– Jag hade dessutom anställda och barnflickor, men plötsligt var de anställda barnflickor och barnflickorna personal. Det var faktiskt kaos och inte tjänade jag några pengar heller.

Men det ordnade upp sig. Målet om att bygga ett internationellt varumärke fanns där och tajming gjorde att Kristina Lindhes koncept faktiskt uppmärksammades och har blivit så framgångsrikt.

Hon skickar med publiken några råd:

  • Tänk efter om din affärsidé verkligen håller. Ibland har jag haft för bråttom. Man vill så mycket att man glömmer bort viktiga saker runt omkring. Gör din research.
  • Tajming är viktigt – ibland måste man gasa, ibland bromsa.
  • Tur måste man ha, men det är bara den som är väl förberedd som kan göra något av turen.
  • Tänk större – och ha roligt!
     

SE HELA PROGRAMMET! Hela programmet från Driva Eget-dagen hittar du HÄR.