<![CDATA[Christoffer Sjögren VD/Koncernchef Städarna Sverige AB Foto: Peter Holgersson ]]>

”Vi borde inte vinna Årets unga företagare”

Cecilia Ingvarsdotter

Publicerades: 15 september, 2015

Christoffer Sjögren är en av de fem finalister som är nominerade till Företagarnas utmärkelse Årets unga företagare. Här berättar han om succén bakom sitt företag. 

När Christoffer Sjögren var 21 år gammal grundade han Städarna Sverige AB. Det var 6 ½ år sedan, i dag är han en av fem unga företagare som tagit sig fram till sluttampen av Företagarnas pris Årets unga företagare.

– Det känns superkul! Vi har fått en del utmärkelser genom åren men den här gången skulle jag bli förvånad om vi kammande hem vinsten. Det vore till och med fel om vi vann. Det är extremt bra kandidater i år, säger Christoffer Sjögren.

Städarna Sverige AB har gjort en hel del förändringar de senaste två åren. Bolaget har delats upp på flera städer där en lokal VD på varje ort gett företaget en lokal förankring och kunskap.

– Många vill ha personligare bolag när det kommer till städföretag. Vi får det bästa av två världar, personlig service på orten och så sköter vi administration och löner från huvudkontoret.

För Christoffer Sjögren är det viktigt att satsa på medarbetarna.

– Våra anställda arbetar inte kvällar och helger, vi har utbildningar och kollektivavtal. Arbetsmiljön är väsentlig. Vår vision är att ha branschens nöjdaste kunder och medarbetare.

En sak som Christoffer aktar sig för är att ta upphandlingar åt kommuner.

– Där går man bara på pris och inte på kvalité. Ta som exempel en skola där städbolaget är tvungen att göra jobbet snabbt för att det ska bli ekonomiskt hållbart. För oss är det av största vikt att leverera kvalité, säger Christoffer.

 

Finalisterna till Årets unga företagare 2015

Christoffer Sjögren, Norrköping, Städarna Sverige AB
Motivering: ”I en tuff bransch och i hård konkurrens har Christoffer Sjögren snabbt byggt ett framgångsrikt städföretag med kontor på flera orter i landet. Han vågar ta fighten i media kring företagarfrågor och är en opinionsbildare både lokalt och nationellt.”

Mikael Andersson, Mölndal, WS Mobility AB
Motivering: ”Mikael Andersson säljer genom sitt företag WS Mobility specialombyggda bilar för människor med funktionshinder. Han har genom ett genuint engagemang byggt sin verksamhet i Sverige och Norge.”

Filip Tysander, Uppsala, Daniel Wellington AB
Motivering: ”Filip Tysander är klockentreprenören som på 3 år gått från noll till 70 anställda, med en distribution i 40 länder och en omsättning på 400 miljoner.. Målet är att bli störst i världen inom klockor.”

Ida Backlund Umeå, Rapunzel of Sweden AB
Motivering: ”Ida Backlund är entreprenören som 22-åring startade sitt företag Rapunzel of Sweden. Idag driver hon en koncern med huvudkontor i Umeå, kunder över hela världen och en omsättning runt 100 miljoner.”

Martin Walleräng, Göteborg, Ecoride AB
Motivering: ”Genom ett enormt driv och engagemang har Martin Walleräng byggt upp ett marknadsledande företag i en helt ny nisch där han kombinerat ny teknik med beprövat transportmedel. Han har prickat rätt i tajming både inom miljö och hälsa och har sålt över 100 000 elcyklar.”